Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 09 april 2010

Tom Coronel: Internet is een bestaand handelskanaal

Tom Coronel vertelt in vaktijdschrift ERM (Elektro Retail Maganize) over de kracht van zijn webshops. Lees hier het artikel…

Tom Coronel is (samen met collega Marc Koster) de roerganger achter het internetbedrijf Create2Fit.com, bekend om sites als televisiewinkel.nl en koffie-discounter.nl. Dat de gevestigde detailhandel er een handje van heeft om te mopperen over de opkomst van webshops vindt hij een regelrecht lachertje.

Rondspeuren op internet

Particulieren geven immers zelf aan dat ze niet alleen in de winkelstraat willen rondneuzen, maar dat ze ook op internet willen rondspeuren. Bovendien raken mensen steeds vaker gewend aan kopen via internet. ‘Internet is gewoon een bestaand handelskanaal, of je nu wilt of niet. Mensen willen soms naar de winkel, maar soms ook in hun luie stoel thuis een aankoop bestellen.’

YouTube filmpjes

Beleving is lange tijd de belangrijkste troef geweest van de gevestigde detailhandel. Voor ruiken, proeven en ervaren, moest je vooral in de winkel zijn. Webshop konden daar bij lange niet aan tippen. Toch heeft Coronel recent weer een hele nieuwe draai gegeven aan dit fenomeen. Op zijn sites, maar ook op YouTube, staan tal van filmpjes waarop hij zelf tekst en uitleg geeft over televisies en koffiezetmachines.

Digitale verkoper

Om de kracht van die instructies te geven, haalt Coronel een paar voorbeelden van stal, waarbij de meest populaire filmpjes in twee weken tijd bijna zevenduizend keer zijn bekeken. ‘Als je dat omrekent, dan heb je het over 406 keer een persoonlijke toelichting per dag. Ik geef daarin tekst en uitleg, als mensen het filmpje nog een keer willen zien, dan herhalen ze die gewoon. In een fysieke winkel valt dat nooit te realiseren. Een verkoper kan nooit ruim 400 verkoopgesprekken per dag voeren, bovendien zijn er dan ook altijd omgevingsfactoren in het spel die de aandacht afleiden.

bron: ERM
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top