Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 21 maart 2011

Tom Coronel pakt podiumpositie tijdens eerste WTCC-Weekend!

De Nederlandse BMW-coureur Tom Coronel heeft tijdens het eerste weekend van het World Touring Car Championship (WTCC) 2011 direct een podiumpositie gepakt dankzij een tweede plaats in Race 2. Coronel eindigde de eerste race op het Braziliaanse circuit Autodromo Nacional de Curitiba als vierde. In Race 2 kende hij een perfecte start, reed de nodige ronden aan de leiding, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Alain Menu.

Goede resultaten dus voor de 38-jarige coureur uit Eemnes, die dit weekend voor het eerst in de BMW 320 TC met de nieuwe 1.6-liter turbomotor reed. “Het zijn resultaten die ROAL Motorsport, BMW en mij vertrouwen geven voor de wedstrijden die nog komen. De eerstvolgende races rijden wij volgende maand op het Belgische circuit van Zolder. Mijn thuiscircuit in dit kampioenschap, dus dat belooft nog wat!” aldus Tom Coronel.

Droomstart

In de vrije trainingen bewees Tom Coronel al het potentieel van zijn nieuwe BMW. Hij rondde als snelste het circuit en troefde de anderen af. “In de kwalificaties kenden wij nog wat kleine technische problemen. Niets ernstigs, maar het oplossen kostte wel de nodige tijd en daardoor kwam ik niet verder dan een achtste startplek voor Race 1 en een derde voor Race 2,” legt Tom Coronel uit. Hij hoopte voor de races op droge weersomstandigheden en kreeg die ook. “Vanaf die achtste plaats had ik een droomstart. Ik passeerde meerdere rijders, reed kort op een vierde plaats, maar moest deze na een tik van merkgenoot Poulsen weer teruggeven. Hij kreeg wel een waarschuwing voor die tik op de achterkant van mijn auto, maar mocht gewoon verder rijden. Ik moest het dus beslissen op de baan. In de laatste ronden maakte Poulsen steeds meer fouten en in de laatste ronde kon ik hem weer passeren. Daarmee pakte ik een vierde plaats en dat was voor ons allemaal een mooi begin. Wij zijn realistisch en weten dat die Chevrolets niet makkelijk te pakken zijn, maar dit is racen en dan moet je nooit opgeven.”

"Wij hebben aangetoond mee te kunnen strijden"

Woorden die in de tweede race nog meer kracht kregen, toen de Nederlandse BMW-rijder in het startlicht viel en de voor hem staande Chevrolet gelijk passeerde. “Weer een droomstart dus,” stelt Tom Coronel vast. “Ik reed gelijk aan de leiding en probeerde een gaatje te slaan. Dat ging op zich goed, maar halverwege de race zag ik ze toch al weer dichterbij komen. Mijn voorsprong nam af en het was Alain Menu die, op een moment dat ik hem daar niet verwachtte, mij binnendoor pakte. Net als in de eerste race besloot ik aan te sluiten en bleef hopen op een foutje van Menu. Die maakte hij zeker, maar net niet genoeg om er langs te kunnen. In zijn slipstream ben ik dus naar de tweede plaats gereden en eerlijk gezegd was dat meer dan waar mijn teammanagers Roberto Ravaglia en Umberto Grano en ikzelf in dit eerste raceweekend op gerekend hadden. Wij hebben aangetoond mee te kunnen strijden en dat geeft een goed gevoel. Zeker nu de volgende race op het Belgische Zolder plaatsvindt. Ik verwacht daar veel Nederlandse fans en hoop daar op een mooi resultaat.”

Uitslag Race 1 FIA WTCC 2011 Curitiba:

1.Rob Huff 14 ronden in 19.29.481;
2. Yvan Muller op 0.873;
3. Carlos ‘Caca’ Bueno op 3.924 (allen Chevrolet Cruze)
4. Tom Coronel (ROAL Motorsport BMW 320 TC) op 12.714;
5. Kristian Poulsen (BMW 320 TC) op 13.004;
6. Alain Menu (Chevrolet Cruze) op 13.402

Uitslag Race 2:

1. Alain Menu 14 ronden in 19.38.428;
2. Tom Coronel op 0,265;
3. Yvan Muller op 0,917;
4. Rob Huff op 1.321;
5. Carlos Bueno op 2.409;
6. Gabriële Tarquini (SEAT Leon TDi) op 4.512.
Stand na 2 races:
Rob Huff 37 punten;
2. Alain Menu 33;
3. Yvan Muller 33;
4. Tom Coronel 30;
5. Carlos Bueno 25 en Gabriële Tarquini 14
Kalender FIA WTCC 2011:
24 april België
15 mei Italië
19 juni Tsjechië
3 juli Portugal
17 juli Engeland
31 juli Duitsland
4 september Spanje
23 oktober Japan
6 november China
20 november Macau
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top