Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 07 april 2011

Toshiba lanceert nieuwe LED TV: Toshiba ZL1 3D tv

Tijdens een persevenement in Rome kondigt Toshiba haar nieuwe producten aan. Toshiba presenteerde o.a. camcorders en laptops maar ook haar nieuwe 3D LED tv, de nieuwe Toshiba ZL1 serie.

Toshiba Cevo Engine

Toshiba begon met haar presentatie over de CEVO Engine bij de nieuwe ZL1 3D LED tv. Deze technologie maakt een televisieplatform met high-end tv-applicaties mogelijk. Bijvoorbeeld conversie van 2D naar 3D en Auto Calibration. Voor alle innovaties die Toshiba in de nabije toekomst gaat realiseren moet de CEVO Engine de motor gaan worden.

Nieuwe ZL1 tv met Auto Calibration

De CEVO Engine geeft een verbeterde beeldkwaliteit, de weergave is kraakhelder en super scherp. Een chip stuurt de Auto Calibration tool aan wat er voor zorgt dat je televisie de meest ideale instellingen zelf instelt. Films worden op die manier op de juiste manier, met de juiste kleuren en grijsschaal weergeven.

Toshiba’s nieuwe LED tv met 3D

3D televisies zijn er inmiddels meer dan genoeg. 3D films en content aan de andere kant is nog redelijk schaars. Daarom komt Toshiba met de 2D naar 3D conversie. De CEVO Engine maakt dit mogelijk met behulp van 3D rendering. Het 3D effect kan de kijker zelf aanpassen met Depth Control. Ook heeft deze tv een Intelligent 3D+ software, dit zorgt voor verdere verbetering van de 3D beeldkwaliteit.

Toshiba Smart TV met Toshiba Places

De CEVO Engine heeft ook verschillende SMART TV opties. Zoals Toshiba Places, een online platform voor streamen, kopen, delen van web content en andere services. Je kunt nu ook HDD video-opnames maken, met één druk op de knop kan de kijker een opname starten.

ZL1 3D tv met 512 Cluster Local Dimming

De nieuwe Toshiba 3D LED tv’s zijn voorzien van 512 cluster local dimming. Je tv content en het backlight worden perfect op elkaar afgestemd. Het resultaat is een perfecte grijsschaal en een zwart was nog nooit zo zwart! Ook wanneer de kijker een 3D film bekijkt met Active shutter bril is het niveau van de helderheid vergelijkbaar met die van 2D. Dit was tot op heden nog niet mogelijk.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top