Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 08 september 2010

Toshiba ontwikkelt brilloze 3D televisie!

3D tv is hot! Televisiefabrikanten brengen de laatste tijd vele verschillende 3D-modellen uit. De 3D technologie wordt constant verbeterd en er komen steeds meer handige toepassingen en technieken op de markt. Toshiba is hierin wel heel vooruitstrevend, zij introduceren een 3D tv waarbij geen bril nodig is!

3D tv zonder bril

3D televisie zonder bril is niet nieuw, het staat alleen nog wel in de kinderschoenen. Het probleem is dat er zonder bril slechts vanuit één positie in 3D kan worden gekeken. Op deze manier is het dus niet mogelijk om met meerdere personen 3D tv te kijken.

Kijkhoek en 3D tv

Toshiba’s multi-parallax techniek brengt hier verandering in. Deze technologie projecteert beelden vanuit verschillende hoeken zodat het menselijk brein de illusie krijgt dat er werkelijk diepte is. Als de kijkhoek verandert, lijkt ook de positie van een object mee te veranderen.

Release 3D tv zonder bril

Japanse media melden dat de release van deze 3D televisie nog voor het einde van 2010 plaats gaat vinden, Toshiba heeft dit echter nog niet bevestigd. Er zullen drie verschillende modellen worden uitgebracht. De prijs? Een ‘paar duizend dollar’.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top