Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 02 januari 2011

Toshiba toont brilloze 3D tv op Consumer Electronics Show

Toshiba toont zijn 3D televisie waarvoor geen speciale 3D-bril vereist is deze maand op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het is de eerste keer dat de tv buiten Japan getoond wordt.

Brilloze 3D tv

Het grote minpunt van de huidige generatie 3D tv's is de verplichte 3D-bril. Niet alleen zijn ze duur, iedereen die het 3D-effect in de huiskamer wil ervaren, heeft er een nodig. Bovendien kan het brilletje na verloop van tijd gaan irriteren op je neus!

Hoe werkt het?

Toshiba creëert de illusie van diepte in 3D-beelden door het gebruik van minuscule lenzen voor het tv scherm. De lenzen splitsen het licht naar negen verschillende punten voor de tv. Wie op een van deze 9 punten zit ziet het beeld in 3D-weergave.

Toshiba's brilloze 3D tv

De Toshiba 3D-tv werd voor het eerst getoond op de Japanse Createc beurs in oktober 2010. Hier werden een 12 inch en 20 inch exemplaren getoond, die nu te koop zijn in Japan voor ongeveer 1100 en 2200 euro. Toshiba is zich er van bewust dat er grotere exemplaren van bijvoorbeeld 40 inch nodig zijn om de markt buiten Japan te veroveren. Het bedrijf heeft al aangegeven aan grotere exemplaren te werken. Er wordt dan ook verwacht dat Toshiba ook de deze grotere modellen toont op de CES in Las Vegas.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top