Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 08 januari 2014

Trend van 2014: nieuwe besturingssystemen verwerkt in Smart tv’s

Op de CES 2014 wordt duidelijk dat 2014 in het teken staat van de implementatie van nieuwe besturingssystemen zoals Android, webOS en FireFox OS in Smart tv’s.

Philips televisies voorzien van Android

Philips gaat in de tweede helft van 2014 haar eerste televisies uitleveren die voorzien zijn van het Android besturingssysteem van Google. In eerste instantie worden alleen de hogere modellen voorzien van Android. In 2015 zullen de meeste Philips televisies voorzien zijn van Android.

Android zagen we eerder al een opkomst maken op tablets en smartphones. De verwerking van Android op de Smart tv’s van Philips zorgt ervoor dat snellere en vloeiendere tv- en entertainmentervaring aangeboden kan worden. Naast de bestaande Philips Smart TV apps krijgt de gebruiker nu ook toegang tot de apps in de Google Play Store. Ook voegt Android krachtige game mogelijkheden toe aan Philips televisies.

WebOS op LG televisies

Ook LG blijft niet achter en gaat televisies uitleveren voorzien van webOS. LG wil de komende maanden een groot deel van de tv line-up voorzien van webOS. Reeds gelanceerde apps kunnen ook op de webOS Smart tv’s gebruikt worden.

FireFox OS op Panasonic televisies

Panasonic heeft bekend gemaakt dat zij het Smart Viera platform compleet vernieuwd hebben en een samenwerkingsverband met Mozilla gesloten hebben. Zij gaan nieuwe Smart tv’s uitleveren met FireFox OS. De eerste televisies met het door Mozilla ontwikkelde besturingssysteem moeten later dit jaar verschijnen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top