Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 29 november 2011

TV kopen: welke televisie moet ik kiezen?

Tegenwoordig komt er veel kijken bij het zoeken naar een nieuwe televisie, maar wat is nou echt belangrijk en waar moet je op letten? Geert (42) uit Huizen heeft het laatste half jaar gespaard voor een nieuwe televisie. Hij heeft alleen geen idee welke televisie hij het beste kan kiezen. Plasmadiscounter.nl helpt hem uit de brand.

Hoe groot mag de tv zijn?

Bespaar niet op de grootte van je televisie. Populaire beeldscherm maten zijn 102 cm (40 inch) en 107 cm (42 inch). Wil je een echte thuisbioscoop creëren? Kies dan voor 117 cm (46 inch) of groter.

HD Ready of Full HD?

HD staat voor High Definition en heeft alles te maken met een verbeterde beeldkwaliteit. HD televisies hebben niet alleen een hogere resolutie maar ook een snellere beeldverversing. Zo is een fragment in HD kwaliteit ongeveer vijf keer scherper dan bij standaard beeldkwaliteit. Het verschil tussen een HD Ready of Full HD televisie zit ‘m dus in de beeldresolutie. Bij een HD Ready televisie is de beeldresolutie iets lager dan bij een Full HD televisie. Met Full HD televisies heb je nog scherper beeld. Stel jezelf de vraag: wil ik scherp of haarscherp beeld?

Of toch een 3D tv?

Ervaar de bioscoop experience in jouw woonkamer met een 3D tv. Naast spectaculaire 3D beelden kan je ook ‘gewone’ 2D-beelden bekijken op 3D tv’s. Om een 3D-film te kunnen bekijken heb je wel een 3D Blu-ray speler nodig.

Televisie met internet (Smart tv)?

Als je het belangrijk vindt om online te zijn, dan is een Smart tv de oplossing. Deze bieden je toegang tot het internet en kun je jouw favoriete video’s, films, programma’s en foto’s op groot scherm bekijken. Maar ook apps zoals Twitter, Facebook en Skype behoren tot de vele opties.

Kortom, het is belangrijk om van tevoren voor jezelf te bepalen wat je belangrijk vindt aan een televisie, welke functies er op moeten zitten en waarvoor ga je de tv het meest gebruiken? Voor het tv kijken, voor het gamen of om op groot scherm op internet te kunnen surfen? Bepaal eerst, beslis later!

televisiewinkel.nl

televisiewinkel.nl biedt een breed assortiment aan televisies, dus voor ieder wat wils. Kom langs bij ons in Naarden om de vele televisies te bekijken in onze showroom om zo een nog betere keuze te maken.
Like op Facebook!
Like onze fanpagina Like dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top