Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 11 maart 2013

Verkoop Plasma televisies in de lift

Hoewel er naast Plasma televisies ook steeds meer LED tv’s op de markt komen, zweert een grote groep consumenten toch nog steeds bij de plasma televisie. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat de verkoop van plasma tv’s de afgelopen twaalf maanden gegroeid is.

LED- versus Plasma televisies

Het aantal verscheepte plasma televisies groter dan 60 inch is het meest gestegen: met maar liefst 70 procent. De verkoop van 50 inch plasma tv’s steeg met 23 procent en de verkoop van 60 inch modellen met 18 procent.

Hoewel LED televisies een hoop voordelen hebben ten opzichte van Plasma tv’s wordt de Plasma tv nog steeds geprijsd om zijn fantastische beeldkwaliteit. De techniek van een Plasma televisie zorgt voor de meest natuurlijke kleuren en de diepste zwaarden. Voor filmfanaten is dat natuurlijk het allerbelangrijkst. Voor hen weegt dit dan ook niet op tegen de voordelen van LED televisies zoals een slanker design, minder energieverbruik, hogere helderheid en een lagere prijs.

OLED

Hoe lang de Plasma televisie nog populair blijft onder de filmfanaten hangt van de ontwikkeling van OLED tv’s die nu nog erg duur zijn en dus niet voor iedereen weggelegd.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top