Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 01 mei 2008

Verkoop platte televisies gestegen

Consument kochten afgelopen jaar massaal platte tv’s. In totaal gingen meer dan 1,4 miljoen plasma- en LCD schermen over de toonbank. Zo blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau GfK Marketing Services.

Plasma- of LCD scherm

Eén op de vijf gezinnen kocht afgelopen jaar een plasma- of LCD scherm. Dat houdt in dat op dit moment in 42% van de woningen een plasma of LCD televisie staat.

Full HD

Waarom zo’n stormloop op platte televisies? Met een plasma of LCD TV kan de kijker genieten van een haarscherpe beeldkwaliteit dankzij de High Definition (afgekort HD) technologie. Al zijn er nog maar weinig TV uitzendingen in HD kwaliteit beschikbaar, toch lijkt het erop dat Nederland zich massaal voorbereidt op het EK en de Olympische Spelen. Deze twee grote sport evenementen zijn namelijk wél in HD kwaliteit te zien.

Verkoop Plasma- en LCD schermen blijft stijgen

De verkoop van plasma- en LCD schermen zal naar verwachting deze maanden voor het EK en de Olympische Spelen nog doorstijgen.

HD kwaliteit

Zoals gezegd zijn er weinig TV uitzendingen in HD kwaliteit. Toch van HD of Full HD genieten? Dan is een film op Blu Ray Disc of via National Geographic Channel voor nu de oplossing!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top