Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 19 oktober 2012

Verschil tussen LED en OLED televisies

Heb jij een LED televisie? Of wacht je juist op de gloednieuwe OLED TV's? Vraag jij je weleens af wat precies het verschil is tussen deze twee termen? Plasma-Discounter.nl legt uit!

LED TV

Een LED TV zegt eigenlijk niks over de televisie zelf, maar over de achtergrondverlichting. Een LED televisie maakt gebruik van LED verlichting achter het paneel. Hierin heb je twee soorten LED verlichting, namelijk Edge LED en Full LED verlichting. Als de LED verlichting bij de randen achter het scherm geplaatst is, heet dit Edge LED. Als de LED verlichting zich direct achter het paneel bevindt is dit Full LED verlichting.

Voordelen van LED verlichting zijn dat deze televisies minder energie verbruiken, dunner geproduceerd kunnen worden en in sommige gevallen een beter contrast bieden, zoals bij Full LED.

OLED televisies

OLED is een compleet nieuwe displaytechniek en is gemaakt van miljoenen LED’s. De O staat voor Organisch wat betekent dat de LED’s zelf licht kunnen genereren om het beeld weer te geven. OLED televisies hebben dus geen achtergrondverlichting nodig en kunnen hierdoor nog dunner en lichter geproduceerd worden dan LED tv’s.

Voordelen van de OLED techniek ten opzichte van LED tv’s is dat de kijkhoeken veel groter zijn, het energieverbruik nog lager is en de helderheid en contrast een stuk hoger liggen.
Een nadeel van OLED televisies is dat er een redelijk hoog prijskaartje aanhangt, dit zal per merk verschillend zijn, maar naar verwachting zal deze vanaf 7.000 euro verkrijgbaar zijn.

televisiewinkel.nl

televisiewinkel.nl heeft diverse LED televisies in haar assortiment. OLED televisies daarentegen zijn nog volop in ontwikkeling en zijn daarom nog niet beschikbaar. De verwachting is wel dat deze tv’s dit jaar nog op de markt komen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top