Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 10 januari 2011

Volop 3D op Consumer Electronics Show in Las Vegas

Vrijwel alle grote elektronicabedrijven tonen deze week op de Consumer Electronics Show in Las Vegas nieuwe 3D tv's en schermen. Vorig jaar stond 3D tv ook al in het middelpunt van belangstelling op deze beurs, maar de vanwege de hoge prijs, zware brillen en het gebrek aan 3D-films en games was de verkoop over 2010 niet bepaald explosief. Wat presenteren Samsung, LG en Sony dit jaar qua 3D?

Samsung

Samsung kondigt haar nieuwe UND8000-serie aan, die geleverd kan worden in 46, 55 en 60 inch. Deze nieuwste serie 3D tv’s van Samsung zijn voorzien van een 3D bril met Bleutooth-techniek in plaats van infrarood signaal. Hierdoor kan de kijker verder van de tv af zitten omdat er geen directe lijn met de IR-sensor nodig is.

Samsung kondigt nog 7 nieuwe modellen aan, waaronder een aantal relatief goedkope 3D tv’s. De prijzen van de nieuwe reeks zijn nog niet bekend gemaakt maar Samsung beloofd dat de 3D brillen die hierbij inbegrepen zijn, lichter in gewicht zijn en daardoor comfortabeler om te dragen dan voorgaande 3D brillen.

LG

LG toont op de CES een mobiele tv met een autostereoscopisch 3D scherm van 4,3 inch waarvoor geen 3D bril nodig is.Het apparaat maakt gebruik van de atsc-m/h-standaard, verder is er over dit apparaat zeer weinig bekend.

Ook LG komt met lichtere 3D brillen. De 3D bril die bij de nieuwe LW6500 tv wordt geleverd weegt slechts 16 gram! Het gaat hier om een ‘passieve’ 3D bril waarin geen elektronica verwerkt zit, hierdoor kun je met deze bril geen films in Full HD resolutie bekijken. De vraag is in hoeverre de voordelen van ‘passief’ (goedkoper, comfortabeler) opwegen tegen de voordelen van ‘actief’ (betere beeldkwaliteit). Ook kondigde het bedrijf de LWLZ9700, de grootste (72 inch) LED 3D tv ter wereld!

Sony

Sony presenteert de nieuwe Bloggie 3D-pocketcamera, die 1080p-reolutie 3D beelden opneemt. Deze camera heeft een 2,4 inch scherm waarop de beelden zonder 3D bril kunnen worden bekeken. De Bloggie 3D is vanaf april verkrijgbaar voor ongeveer €270,-

Daarnaast introduceert Sony de HDR-TD10E 3D handycam. Deze camcorder heeft dubbele Sony G-lenzen, sensoren en Bionz-beeldprocessoren voor het produceren van 3D-beelden die op het 64 GB flashgeheugen van het toestel worden opgeslagen. In 3D kijken kan op het 3,5 Inch lcd schermpje waarbij geen brilletje nodig is. De Full 3d-camcorder kost 1500 dollar en gaat naar verwachting april in de verkoop.

Wat opviel naast ook een nieuwe reeks 3D tv’s van Sony, is de presentatie van een speciale 3D bril met ingebouwde schermen. Hiermee bekijk je 3D beelden zonder dat er een tv nodig is. Dit nieuwe apparaat is aan te sluiten op je blu-ray speler of bijvoorbeeld playstation 3, zodat je in 3D kan gamen! Prijs en lanceerdatum van deze nog naamloze bril zijn nog onbekend.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top