Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 16 juni 2009

Waarom goede kabels belangrijk zijn

Apparatuur van wereld kwaliteit is leuk, maar zonder de juist verbindingen geven deze apparaten niet de beeld- en geluidskwaliteit die men ervan verwacht. Conclusie: Goede kabels zijn belangrijk om levensechte beelden en een fenomenaal geluid te garanderen. Hier een uitleg van de verschillende kabels en hun kwaliteiten.

Algemeen

Kabels gemaakt van goede materialen, het liefst met een High Purity zuurstof vrije 9OFC) koperen kern reduceren de weerstand tot een minimum. ProWire werkt bijvoorbeeld met deze kernen plus een 24 karaat vergulden contact zodat een perfecte verbinding ontstaat voor de beste kwaliteit.

HDMI digitale kabels, welke moet je kopen?

Met name bij digitale kabels, zoals HDMI (High Definition Multimedia Interface), is het van belang dat de “Handshake”, die tot stand moet komen tussen beide apparaten, goed wordt uitgevoerd. Ontbreekt er een gegeven in het signaal, en kunnen beide apparaten elkaar niet meer begrijpen, dan zal weergave spontaan gestaakt worden. Er is een grote variatie in HDMI kabels. Bij aankoop is het belangrijk om te checken of een kabel vergulde contactpunten heeft, gebruik maakt van zuurstofvrij koper kernen en aluminium bescherming. Dit maakt een HDMI kabel een goede kabel.

Eén van onze leveranciers – Prowire – heeft 90° haakse HDMI kabels. Ideaal op een platte TV’s zo goed mogelijk tegen de wand te kunnen monteren. De kabel steekt zo minder ver uit voor vlakke montage. Ideaal!

Coax kabels, nieuwe stijl

Bijna alle bestaande antenne kabels zijn coax kabels. Deze geven het analoge signaal door. Met een HD LCD of Plasma scherm zie je duidelijk hoe slecht deze kabels het analoge signaal doorgeven. Oplossing? Gebruik een digitale ontvanger of gebruik de allernieuwste coax kabels die 120 dB afschermen. Met deze kabels gaat er van het binnenkomende signaal niets meer verloren. De toegevoegde ferriet kernen elimineren ook de spanningsverschillen in huis en komt de beeldkwaliteit van 100 en 200 Hz TV’s ten goede.

Optische kabels

Vrijwel alle digitale weergevers, denk aan bijvoorbeeld de Blu Ray, DVD speler en de kabel ontvanger hebben een digitale uitgang voor optimaal geluid via een Home Cinema systeem. De benodigde kabel? Een digitale coaxiale RCA kabel of de nieuwere optische “Toslink” aansluitingen. Deze glasvezel kabel transporteer het licht signaal is een extra dikke glasvezel kabel die bestaat uit 100 fiber kernen. Deze kabel is aan het uiteinde gepolijst voor optimale signaal overdracht.
Onze top 5 meest verkochte kabels?

1. Vivanco HDMI 1,5 meter kabel, oranje
2. Vivanco Prowire HDMI 1,5 meter
3. Vivanco Sound-Image HDMI 2 meter
4. Vivanco Prowire HDMI 1,5 meter
5. Vivanco HDMI 3 meter kabel, oranje
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top