Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 12 februari 2014

Wat is het verschil tussen een oled-tv en een lcd-tv?

Er zijn natuurlijk meerdere verschillen maar een verschil is dat de oled tv een nog dunner scherm heeft. Dit komt doordat een lcd-scherm een achtergrondverlichting heeft. Bij een oled-tv is dat niet nodig.

Organische materialen

Bij een oled-tv bestaat het scherm uit organische materialen die licht geven als er stroom door heen gaat. Doordat ieder pixel bestaat uit drie subpixels (van de kleuren groen, blauw en rood) en deze subpixels zelf licht afgeven is er dus geen achtergrondverlichting nodig.

Lager stroomverbruik

Naast het feit dat de oled-tv een dunner scherm heeft zijn er nog meerdere voordelen. De oled-tv heeft een lager stroomverbruik dan andere televisies (dat komt doordat er geen achtergrondverlichting nodig is), contrastrijker, ook heeft de tv een grotere kijkhoek (bijna 180 graden!). Door het lagere stroomverbruik is het dus ook een heel milieuvriendelijke televisie.

Sieraad in je huis

Jaren geleden kocht je een televisie en daar deed je dan net zolang mee tot hij geen beeld meer gaf of het geluid slecht werd. Sinds de komst van de platte televisie is de emotie anders geworden. De televisie is een sieraad in je huis geworden en we stellen er allemaal hoge eisen aan, onder andere aan het beeld, het beeld moet super scherp zijn en het geluid is ook een belangrijk element.

Beeld- en geluidskwaliteit

Het is heerlijk om tijdens een gezellige avond een dvd op te zetten van een mooi concert, dat kan uit verschillende genres zijn, bij alle genres is een goede beeld- en geluidskwaliteit een absolute pre.
De ontwikkelingen is televisieland liggen niet stil en er zijn al vele mooie televisies op de markt. De oled-tv hoort daar absoluut bij.

Samsung Curved Oled

Bij ons is de oled-tv met Curved Design van de merken Samsung en LG te verkrijgen, deze oled-tv's geven je levensechte beelden en het unieke, licht gebogen scherm geeft je een adembenemende ervaring.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top