Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 16 juni 2009

Welke apparatuur is nodig voor optimaal HDTV plezier?

Televisie kijken is tegenwoordig echt een beleving. Met name HD TV geeft ongekende mogelijkheden. Voorwaarde is wel dat er bepaalde apparatuur voor nodig is. Alleen een HD Ready of Full HD scherm is niet genoeg.

Digitale TV ontvanger

Het begint met het ontvangen van digitale televisie. Hiervoor is een Digitale TV ontvanger plus digitale TV abonnement nodig. Aanbieders als Ziggo, KPN en UPC en Tele2 hebben verschillende pakketten.

DVD of Blu Ray

Voor het kijken van films in HD kwaliteit is een DVD speler of Blu Ray speler nodig. Het verschil tussen Blu-Ray en DVD zit ‘m in de techniek en de grotere opslagcapaciteit. Bij Blu Ray werkt men met de techniek van de blauwe laser straal, terwijl de ons bekende DVD en CD’s werken op een techniek met rode laser straal. Daarnaast is de opslagcapaciteit van een Blu Ray disc vele malen groter (tot wel 50 GB). Het moge duidelijk zijn dat films met HD kwaliteit veel meer beeld- en audio gegevens bevatten en dus een grotere opslagcapaciteit vergen. De Blu Ray is dan ook de meest geavanceerde vorm – op dit moment – van films met de hoogste beeld- en geluidskwaliteit.

Home Cinema Set

Voor de ultieme film ervaring raden wij u een Home Cinema Set aan. Hiermee waant u zich in een bioscoop! Als u eenmaal deze ervaring heeft, wilt u nooit meer anders. Home Cinema Sets kennen van oorsprong de 5:1 uitvoering (5 speakers en 1 subwoofer). Tegenwoordig is er ook de 2:1 uitvoering. Hierbij zijn de twee achterspeakers weggelaten en dat scheelt met het wegwerken van snoeren.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top