Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 06 oktober 2009

Ziggo CI+, hoe werkt het?

CI+ van Ziggo is hot, hot, hot! Waarom? Met deze module kan men digitale televisie kijken zonder tussenkomst van een speciale HD ontvanger. Dus voortaan geen extra apparatuur, afstandsbedieningen en/of kabels meer nodig, de CI+ module is genoeg. Aangezien we bij Plasma-Discounter.nl veel vragen krijgen over Ziggo CI+ hier even een artikel over hoe het werkt!

HD ontvanger nier meer nodig

De nieuwe Digitale Televisie module van Ziggo werkt op basis van een nieuwe CAM CI+ protocol. Hiermee wordt de beveiliging van de zenders op het Ziggo-netwerk gewaarborgd. Dit protocol is de opvolger van de zogenaamde CAM v1 (AlphaCrypt) aansluiting die op dit moment in de meeste televisies zit. Deze nieuwe digitale televisie module van Ziggo steek je rechtstreeks in de nieuwe generatie HDTV’s en voilà … men kan digitale televisie kijken zonder dat daarvoor nog een HD ontvanger nodig is.

Enorme vooruitgang voor televisiekijker

Ziggo is de eerste kabelaar ter wereld die in samenwerking met televisieleveranciers het CAM CI+ protocol ondersteunt. De introductie van Digitale Televisie Module (CAM CI+) op de Nederlandse markt betekent een enorme vooruitgang voor zowel Ziggo als de televisiekijker. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten voordat je overgaat tot aanschaf van de Digitale Televisie Module van Ziggo.

Hoe werkt het?

De Digitale Televisie Module vervangt de aparte digitale ontvanger. De ontvanger is - als het ware - in de tv ingebouwd, zodat er geen externe ontvanger meer nodig is. Aan de zij- of achterkant van de televisie bevindt zich een speciale aansluiting voor de CI+ module. Plaats de Ziggo smartcard in de module en steek deze vervolgens in de tv … u kunt nu digitaal tv kijken zonder aparte digitale ontvanger. Bijkomend voordeel is dat alles te bedienen is met één afstandbediening. Alle CI+ televisies ondersteunen bovendien HD.

Wat heb ik nodig?

Voor de CI+ oplossing dient u in het bezit te zijn van een CI+ gecertificeerde televisie en een Ziggo Digitale tv Module (o.a. te koop op www.televisiewinkel.nl). wilt u zeker zijn dat de tv en de CAM CI+ technologie goed zijn getest, check dan de Ziggo portal voor meer informatie over de Ziggo gecertificeerde tv’s. Ook op www.televisiewinkel.nl/ziggo staat de lijst met CI+ gecertificeerde tv’s onderverdeeld in merken en modellen.

CI+ makkelijk te installeren

De Digitale televisie Module is heel eenvoudig te installeren. Steek de Ziggo smartcard in de module en plaats de module in de televisie. Na een korte installatie van de module en de digitale televisie kanalen ben je klaar om digitaal televisie te kijken.
Toebehoren Ziggo CI+ Module:
De Ziggo CI+ Module wordt geleverd met:
- Handleiding Digitale Televisie
- CI+ CAM Module
- informatie over digitale zenderpakketten
- Activatie antwoordkaart
- Zenderoverzicht
Kosten CI+ digitale tv module
De eerste CI+ modules zijn te koop o.a. in onze showroom en online via www.televisiewinkel.nl. De CI+ modules wordt los verkocht voor 79 euro en de smartcard voor 29,95 euro. Voor een overzicht van de door Ziggo CI+ gecertificeerde tv merken en modellen verwijzen wij u naar www.televisiewinkel.nl/ziggo. Daar staat het hele overzicht!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top