Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Officiele dealer van topmerken

Smart TV


Een Smart TV is een LED televisie die je kunt verbinden met het internet. Hierdoor kun je op je televisie eenvoudig surfen op het internet en gebruikmaken van diverse apps. Zo bekijk je op een Smart TV de weersvoorspelling van vandaag, je social media accounts, films en series op Netflix of kijk je je favoriete televisieprogramma's terug via Uitzending Gemist. En dat allemaal vanaf de bank of in de slaapkamer. Wij hebben een groot assortiment Smart TV's, gebruik het filtermenu hieronder om een Smart TV te vinden die aan jouw eisen voldoet.


Smart TV apps

Een belangrijk aspect van een Smart TV is dat je applicaties kunt installeren. Deze apps download je via de applicatiewinkel, die merken vaak zelf ontwikkeld hebben speciaal voor hun product. Hierbij kun je kiezen tussen betaalde en gratis apps. Vaak zijn er een aantal apps vooraf geïnstalleerd zodat je hiermee kennis kunt maken. Een webbrowser zit al standaard op een Smart TV en wordt op de nieuwste generatie televisies steeds gebruiksvriendelijker. Daarnaast zijn er apps als uitzending gemist en andere video on demand services, niet te verwarren met iptv, waardoor je je nooit hoeft te vervelen.

Een eigen benaming voor Smart TV

Ieder merk heeft een eigen benaming voor deze televisies. Samsung noemt haar televisies Smart TV, maar Panasonic gebruikt bijvoorbeeld Viera Connect en Sony juist weer Internet TV voor hun Smart TV's. Daarom spreken we steeds vaker over een Smart TV-functionaliteit of we spreken ervan dat de televisie verbinding kan maken met het internet.

Besturingssystemen

De kern van Smart TV wordt bepaald door het besturingssysteem waarop deze televisie draait. We zien een trend dat de besturingssystemen op Smart televisies een succesvol doorontwikkelde versie zijn van die op smartphones. Zo draaien Samsung Smart TV's op Tizen, Philips tv's op Android, Panasonic televisies op Firefox OS en een LG Smart tv op webOS.

Verbinden met het internet

Bij aankoop van een SmartTV is de connectiviteit met het internet erg belangrijk. Heeft de tv geïntegreerde Wifi? Of heb je een USB dongle nodig om verbinding met het internet te kunnen maken? Je kunt er vaak ook voor kiezen om je tv aan te sluiten via een LAN-verbinding voor optimale snelheid.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top