Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Wat is 4K TV? En wat is Ultra HD en UHD?

Geniet van haarscherpe beelden en prachtige kleuren met Ultra High Definition. Ultra HD TV’s hebben vier keer zoveel pixels als een Full HD televisie. Vandaar dat UHD tv’s ook wel 4K Ultra HD TV’s genoemd worden. Met een 4K Ultra HD TV zie je veel meer details dan met bijvoorbeeld een Full HD TV.

Wanneer een 4K TV kopen?

Wil je graag een grote TV kopen? En zit je graag dicht op je beeldscherm? Dan is een 4K Ultra HD TV helemaal geschikt voor jou! Waarom? Dit type beeldscherm heeft vier keer meer pixels dan een Full HD TV of een HD Ready TV. De pixels zijn kleiner en staan dichter bij elkaar waardoor het beeld scherper, het contrast beter en de kleuren intenser zijn.

Tip:
Wil je een formaat TV van 50 inch of groter, dan kan je het beste een 4K TV kopen. Vanaf dit formaat ga je het verschil tussen UHD en Full HD zien. Hoe kleiner het beeldformaat, des te minder duidelijk het verschil met Full HD!

Ontdek meer

Beste resultaat

Voor het beste resultaat heb je niet alleen goede hardware (lees: televisie) nodig, maar ook goede UHD-content. Verschillende bedrijven bieden 4K content aan (zoals bijvoorbeeld Netflix). Je kunt ook Ultra HD Blu-Ray discs kopen met films en serie in deze kwaliteit. Je hebt dan wel een Ultra HD Blu-ray speler nodig om deze discs op af te spelen.

Aanbod Blu-ray spelers bekijken

Verschillen uitgelegd

Wat is een 4K TV? Wat is een Ultra HD TV en wat is het verschil met een UHD TV? Deze vragen krijgen we vaak in onze winkel. Vandaar deze extra uitleg over de termen: 4K TV, Ultra HD en UHD.

Ultra HD vs. 4K

Ultra HD is een term voor twee hoge resoluties namelijk 4K en 8K. De term 4K staat voor een beeldschermresolutie van 3.840 x 2.160 pixel (ook wel 2160p genoemd). Ultra HD en 4K zijn dezelfde termen voor een resolutie die vier keer hoger is dan een Full HD TV.

Aanbod bekijken

UHD

Fabrikanten gebruiken de verschillende termen UHD, Ultra HD en 4K voor hetzelfde concept. Zo heeft bijvoorbeeld Samsung het over UHD TV’s, spreekt LG van Ultra HD 4K TV's en gebruikt Philips de term Ultra HD TV's of 4K Ultra HD. De term die men gebruikt verschilt dus per fabrikant, maar in de basis wordt met 4K, UHD en Ultra HD hetzelfde bedoeld.

Voordelen

Het grote voordeel van een televisie met een beeldresolutie van 3840 x 2160 p is het haarscherpe beeld en de fraaie kleuren. Het meeste voordeel van deze resolutie heb je als je UHD-beelden bekijkt. Veel televisies hebben een geïntegreerde upscaler (software) waarmee beelden van een lagere resolutie verscherpt worden zodat ze lijken op Ultra HD.

Aanbod bekijken
Back to top
  Loading...