Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

8K Ultra HD

De innovaties in televisiewereld staan natuurlijk nooit stil! Dit jaar (2018) werd op de IFA (elektronicabeurs) in Berlijn een tal van 8K televisies geïntroduceerd. Nóg scherper en spetterender dan 4K Ultra HD. Wij zullen je een en ander uitleggen over deze spiksplinternieuwe technologie.

Resolutie 8K

Om van 4K naar 8K te gaan is de stap net zo groot als van 1080p (Full HD) naar 4K. Heel simpel is het gewoon een verviervoudiging van het aantal pixels. Full HD telt een resolutie van 1920 x 1080. 4K heeft een resolutie van 3840 x 2160 en 8K een van 7680 x 4320. Als je deze sommen maakt kom je uit op een aantal pixels van iets meer dan 2 miljoen voor een Full HD scherm, 4K heeft er ruim 8 miljoen en daardoor heeft dus 8K er ruim 33 miljoen.

8K TV’s

Voordelen 8K Ultra HD

Het grootste voordeel van een 8K tv is natuurlijk meer pixels. Wat resulteert in een scherper beeld. Alle details op het scherm worden haarscherp weergegeven, zo kun jij ook zien hoe laat het is op het horloge van James Bond. Of zie je de gevechtswonden van de Avengers zó scherp dat je er van schrikt. Om de details te kunnen zien moet je wel iets dichter op het scherm zitten dan we gewend zijn van een 4K televisie. Maar omdat er zoveel pixels zijn om alles weer te geven is dit niet storend, en krijg je minder last van je ogen en hoofd ten opzichte van een 4K Ultra HD televisie op dezelfde afstand.

8K TV’s

Wanneer koop je een 8K UHD televisie?

Wanneer jij toe bent aan een 8K tv in jouw woonkamer verschilt natuurlijk per persoon. Ben jij diegene die altijd voorop loopt bij technologische ontwikkelingen? Dan wil je er natuurlijk snel bij zijn! Ben je net gewend aan jouw 4K televisie of nog tevreden met jouw Full HD scherm? Dan kun je ook even afwachten tot een en ander wat meer is ingeburgerd voor de gemiddelde consument. Er wordt namelijk momenteel nog geen 8K content gestreamd via de diensten of getoond op televisie. Wél kunnen de huidige 8K televisies de 4K content opschalen door slimme algoritmes. Zo kunnen de ‘early adopters’ zoals dat heet toch direct van haarscherpe beelden genieten!

Back to top
  Loading...