Televisiewinkel gaat verder als HelloTV!
Ga naar HelloTV >

Hoe gebruik je draadloze speakers?

Met draadloze of wireless speakers speel je je favoriete muziek af zonder dat je allerlei apparaten met kabels hoeft te verbinden. Via een draadloze connectie geef je met je smartphone, tablet, computer of smartwatch de opdracht aan de speakers. Dit kan via een app zijn, of gewoon via het besturingssysteem van je apparaat. Lees over de mogelijkheden van Spotify op je speakers, TV, soundbar of PlayStation.

 

Speakers met wifi of bluetooth

Twijfel je tussen een wifi-speaker en een bluetooth-speaker? Dan kun je het beste nagaan waarvoor je je speaker wil gebruiken. Als je een solide geluidssysteem in huis wil installeren met superieur geluid, dan kun je het beste op zoek naar speakers met wifi-mogelijkheden. Deze speakers zijn aan elkaar te koppelen, zodat je overal in huis naar jouw favoriete muziek luistert. Als je op zoek bent naar een speaker die je met je meeneemt, bijvoorbeeld naar het strand of op vakantie, dan is een bluetooth-speaker geschikter. Opties als (spat)waterdichtheid en een lange gebruiksduur zijn in dit geval relevant.

 

Bekijk hieronder de mogelijkheden van beide systemen:

WIFI BLUETOOTH
Draadloos bereik Afhankelijk van het wifinetwerk Afhankelijk van de afstand tussen apparaat en speaker
Online streamen (bijv. Spotify of Deezer)
Streamen vanaf harde schijf Afhankelijk van merk speaker Afhankelijk van merk speaker 
Online radio luisteren
Verbinding met mobiele apparaten
Draagbaar (mee te nemen buitenshuis)
Meerdere speakers met elkaar verbinden (multiroom)
Meerdere speakers vanuit één app bedienen
Populaire merken in deze categorie Sonos, Samsung, Heos JBL, Samsung

Wat zijn wireless multiroom-speakers?

Met multiroom-speakers luister je overal in huis naar muziek. Of je nu in elke kamer naar hetzelfde nummer wil luisteren, of per ruimte een specifieke track op wil zetten. Met een multiroom-audio-systeem zet je meerdere speakers neer in verschillende kamers van je huis, om vervolgens elke speaker (individueel) te kunnen bedienen via een app op je telefoon, tablet of smartwatch. Via deze app heb je over het algemeen toegang tot al je muziek, en dan hebben we het zowel over mogelijkheden via Spotify, Deezer en Napster, streaming vanaf je harde schijf of het luisteren van internetradio. Welke mogelijkheden jij specifiek hebt, hangt af van het merk multiroom-speaker dat je aanschaft.

De meeste merken in deze categorie hebben verschillende maten wireless multiroom-speakers, zodat je altijd het perfecte formaat hebt voor de verschillende ruimtes in je huis.

 

Multiroom-speakers met wifi

De multiroom-speakers zijn verbonden via een wifinetwerk. Dit betekent dat je geen kabels nodig hebt, en dat je bovendien niet afhankelijk bent van een bluetoothsignaal. Je muziek valt dus niet uit als je gebeld wordt. Hiermee zijn multiroom-speakers, zoals de naam al zegt, echt bedoeld om het allerbeste geluid in huis te verzorgen. Ben je op zoek naar een portable speaker voor op het strand, in het park of op de camping? Dan kun je beter op zoek naar een bluetooth-speaker.

Bekijk direct al onze draadloze speakers, of kies hieronder een specifiek merk.

Populaire merken multiroom-speakers:

Populaire merken bluetooth-speakers:

Back to top
  Loading...