Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >
verse koffiebonen

Kies jouw koffiebonen

Op zoek naar koffiebonen die bij jouw smaak passen? Bij Koffiediscounter.nl zoeken wij naar díe bonen die gezond zijn en een zachte maar volle koffiesmaak hebben. Niet te scherp en niet te zuur. De merken die wij voeren zijn speciaal geselecteerd door onze koffiebonen expert die daarvoor de hele wereld over reist en vele koffietelers en -branderijen ook persoonlijk kent. Bekijk ons complete assortiment van alle koffiebonen!

koffiebonen kopen

Arabica koffiebonen


De koffiebonen waar we het over hebben, groeien in gebieden rond de evenaar op een hoogte van 1800 meter of meer. De rode bes, waar de witte koffieboon in zit, groeit aan struiken die op deze hoogte maar weinig zuurstof krijgen. Daardoor groeit de struik langzaam en de koffiebonen ook, waardoor de smaak ten volle kan ontwikkelen en het cafeïne gehalte beperkt blijft tot circa een derde van de hoeveelheid die wij gemiddeld kennen. Onderhoud op die hoogte is duur. Daarnaast is er veel minder zuurstof op die hoogte en vele insecten soorten kunnen daar niet leven. Dat maakt het wederom erg gezond. Het nadeel is echter wel dat 100% Arabica koffiebonen iets duurder zijn.

Robusta koffiebonen


Een alternatief is de lager groeiende, en dus relatief goedkopere, robusta koffieboon. Deze koffieboon groeit aan struiken die geteeld worden op veel lagere hoogte dan de Arabica koffieboon. Deze koffiebonen hebben relatief meer ‘vet’ aan de koffieboon en bevatten ook beduidend meer cafeïne. Het onderhoud is echter veel makkelijker, dus goedkoper. Op lagere hoogte leven meer insecten dus de noodzaak om de koffiebonen te spuiten is relatief groter. Het pure van de koffiebonen kan hierdoor beïnvloed worden. Vandaar dat Robusta bonen in de regel wat zwakker smaken en een wat zuurdere afdronk hebben. Belangrijk om te weten: beter een goede Robusta koffie dan een slechte Arabica.

Koffie-blends


Aangezien 100% pure Arabica koffiebonen wel duidelijk duurder worden voor een dagelijkse kop koffie, weten koffiebranders allerlei blends te creëren. De een heeft een hang naar chocolade, de andere naar noten of weer een hele andere smaak. Maar bij allemaal geldt dat het een mix is tussen de duurdere Arabica koffiebonen en de goedkopere Robusta koffiebonen. Een percentage van minimum 5% Robusta zorgt vaak voor een mooiere crèmelaag op de koffie en houdt de melk (of melkschuim) mooier "vast". Bekijk hier een overzicht van onze koffiebonen blends.

Ken je de verse Caffè Coronel Gold Blend al?

De nieuwe lijn van Caffè Coronel is versgebrand en komt wekelijks bij ons in kleine batches, om de versheid te garanderen. Probeer de versgebrande Caffè Coronel Gold Blend, en ervaar de buitengewone combinatie van single origin koffiebonen, een bijzonder brandprofiel en een ongekende versheid. Voor een heerlijk zachte koffie, geschikt voor ieder moment.

verse koffiebonen
Back to top
  Loading...