Televisiewinkel gaat verder als HelloTV!
Ga naar HelloTV >

LED Televisies

LED televisies zijn op dit moment zeer populair en zijn ook de meest verkochte tv’s van dit moment. Maar waarom? Alles wat je moet weten over deze televisies vind je hier. Want wat is LED nou precies? Wat zijn de verschillen tussen LED en LCD? Waar moet je op letten al je een tv koopt? En wat zijn de voor- en nadelen?

demodagen

Wat is LED?

Het grootste deel van Nederland koopt tegenwoordig een LED tv. Deze tv heeft dan ook een aantal voordelen ten opzichte van de LCD tv. Kort gezegd is een LED tv een variant op de LCD tv. Het verschil zit ‘m in het feit dat het scherm niet wordt verlicht door CCFL (cold cathode fluorescent lamp), wat bij LCD tv’s het geval is, maar door LED verlichting. Dit kan in de rand van het scherm zitten, maar ook aan de achterkant. Binnen LED tv’s wordt er ook nog een onderscheid gemaakt tussen Edge- en Full LED. Bij Edge LED wordt het beeld verlicht door de led verlichting aan de rand van de televisie. Bij gebruik van Full LED wordt het beeld verlicht door de led verlichting aan de achterkant van de televisie. Beide technologieën hebben zo haar voordelen. Zo wordt het Full LED licht gelijkmatig over het hele scherm verdeeld. Edge LED tv’s zijn vaak weer wat platter. In aanschaf zijn de Edge LED televisies goedkoper, maar in gebruik de Full LED’s. Dit doordat de leds een kleiner gebied hoeft te verlichten, doordat deze gelijkmatig wordt verdeeld.

De redenen waarom LED tv’s zo populair zijn

Ondanks dat een LED tv een variant is op een LCD televisie, is er een aantal voordelen. Zo gaan LED tv’s over het algemeen langer mee, zijn een stuk energiezuiniger en het beeld is mooier en intenser. Voor het mooiste beeld is er het diepst mogelijke zwart nodig en een hoog contrast.
  • Mooiere en intensere belevenis van kleuren
  • Zwart = zwart
  • Flinter dunne schermen
  • Energie zuinig
  • Langere levensduur
  • Een echte eyecatcher

Wat is OLED?

Waar LED-televisies gebruikmaken van LED-verlichting achter de televisie, zien we bij OLED daadwerkelijk verschillende LED-lampjes die zelf licht genereren. Hierdoor behaalt OLED een groter contrast dan LED. Op dit moment zien we vooral veel van LG OLED.


Back to top
  Loading...