Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 05 november 2009

3D HD-TV, de trend voor 2010?

In september dit jaar vond de IFA weer plaats. De IFA is het evenement op het gebied van consumentenelektronica en witgoed. Hier zie je de laatste trends en ontwikkelingen en wordt duidelijk waar elektronica fabrikanten op inzetten. Voor 2010 is men het er over eens: driedimensionale (3D) HD-TV gaat het helemaal worden.

3D TV strategie van de merken

Elektronica fabrikanten als Sony, Panasonic en LG – alhoewel deze laatste nog voorzichtig knipoogt – zetten zwaar in op 3D TV, in tegenstelling tot Philips die de ontwikkelingen omtrent 3D HD-TV juist in de koelkast zette. Wie de juiste strategie volgt? De tijd zal het leren!

3D bril in de woonkamer

Bij 3D denken we allereerst aan de extreem grote en vooral niet-sexy brillen. Of die verdwijnen? Nee, helaas. Driedimensionaal TV kijken kan vooralsnog alleen met een 3D bril. Het is dus maar de vraag of u als consument met zo’n bril op in de woonkamer gaat zitten. Deze stap lijkt dan ook – vooralsnog – niet de meest logische. Nee, zowel Panasonic als Sony zetten in eerste instantie in op 3D bioscoopfilms in plaats van 3D in de woonkamer.

Sony en driedimensionale TV

Topman van Sony, Sir Howard Stringer, licht de Sony 3D strategie toe: “De 3D-revolutie begint in de bioscopen. Eind dit jaar zullen wij wereldwijd 7.000 digitale bioscoopschermen hebben geleverd die bioscoopbezoekers de ultieme 3D-ervaring geven. Zij kunnen dan films en sportevenementen bekijken op een manier die zij nog nooit eerder hebben ervaren. In 2010 zullen wij vervolgens met onze 3D-consumentenproducten op de markt komen.” Dit betekent dat de Sony Bravia tv’s, Sony Blu-ray-spelers, Sony VAIO-laptops en de PlayStation 3 klaar gemaakt worden voor de weergave van 3D.

Panasonic en 3D

Ook Panasonic zet groot in op 3D. Vice-President van Panasonic, Yoshiiku Miyata, legt uit: “Volgend jaar leveren wij een complete 3D-wereld voor in de woonkamer.” Hij vertelde verder dat Panasonic volgend jaar met een set komt bestaande uit een 3D-plasma tv en plus een 3D Bluray speler voor de ultieme 3D HD-TV ervaring!

LG knipoogt naar 3D

LG zet ook in op 3D-tv, maar wel met een maar! Op dit moment heeft de productie van hoogwaardige, strakke flatscreens nog even de prioriteit. Met de Borderless LED tv (o.a. de LG SL9000 serie) heeft LG een succes in handen en hier ligt dan ook – voor nu – nog de nadruk op ten kostte van 3D-tv.
Bioscopenbezoekers en gamers eerst
Of 3D in 2010 ook daadwerkelijk zo succesvol gaat worden als de trendsetters het voorspellen? Dat hangt grotendeels van het adaptie-vermogen van de consument af. Wordt 3D snel omarmt, dan wordt er in 2010 een geheel nieuwe dimensie aan ‘TV kijken’ toegevoegd. Maar vooralsnog is het de verwachting dat bioscoopbezoekers en gamers het voortouw nemen en dat de 3D-tv pas een hele tijd later de woonkamer gaat veroveren!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top