Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 07 september 2011

‘LG gaat Samsung verslaan’

LG gaat er vanuit dat ze dit jaar koploper zullen worden in de markt van 3D tv’s. De huidige markleider Samsung zou alleen van de troon gestoten kunnen worden als LG haar marktaandeel weet de vervijfvoudigen.

Samsung marktleider

In 2011 heeft LG 20 % van de 3D markt in handen, zo zijn de verwachtingen. Hoge verwachtingen mogen we wel zeggen want begin dit jaar lag dat percentage nog op 4%. De introductie van de goedkopere 3D brillen moet de verkopen van LG 3D tv’s stimuleren.

LG ontwikkelde goedkope 3D bril

Onder andere de aanschaf van 3D brillen zou consumenten tegenhouden 3D tv’s te kopen. LG heeft een 3D bril ontwikkeld die geen batterij nodig heeft en ook geen actieve shutters hebben. LG denkt dat hierdoor de drempel om een 3D tv te kopen lager is. Voor een extra bril hoeft de consument dan niet zo’n 100 euro neer te leggen, maar slechts een paar. Vergelijkbaar met de 3D bioscoopbrillen.

Groei markt 3D televisies

Verwacht wordt door onder andere LG dat de markt voor 3D tv’s enorm zal groeien de komende jaren. Door passieve techniek te gebruiken hoopt LG hier een leidende rol in te kunnen spelen. Slechts 1% van de televisiemarkt is bestaat uit 3D televisies, erg mager nog dus. LG verwacht dat eind 2015 10% zal zijn. LG wil de komende jaren bekend staan als innovator, daarom stort LG zich dan ook volledig in dit nieuwe segment.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top