Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 05 september 2011

Samsung versus LG: de strijd om de marktleider in 3D-tv's!

De strijd om het marktleiderschap op het gebied van 3D televisies is losgebarsten tussen Samsung en LG. Samsung heeft momenteel nog een sterke nummer één positie wat betreft het marktleiderschap in TV’s. Ondanks dat de concurrentie toeneemt is Samsung nog steeds het meest geliefde merk. LG Electronics is daarentegen momenteel de nummer twee wat betreft de verkoop van tv’s wereldwijd, maar wil dit jaar nog het aandeel op de markt van 3D-televisies vervijfvoudigen en zo marktleider worden. Hoe, of beter gezegd waarmee, gaat LG de aanval op Samsung inzetten?

Speciale 3D-bril

Waar Samsung de Europese markt al jaren aanvoert met de introductie van de eerste LED televisies in 2009 en de 3D-tv’s in 2010, loopt LG steeds een klein tikkeltje achter. Daar komt volgens de topman bij LG, Lee Kwan Sup, nu verandering in. Met de verspreiding van de speciale 3D-bril van LG wil het bedrijf de koppositie op de markt gaan veroveren.
LG wil een grote stap zetten in de nieuwe ontwikkeling van 3D-televisies en is er van overtuigd dat ze zo een trend kunnen zetten en als een innovatief bedrijf gezien gaan worden.

Samsung vs LG

Juist door de komst van de 3D televisie is er een splitsing ontstaan op de markt tussen de nummer één en twee van de wereld, Samsung en LG. Samsung kiest wat betreft 3D-brillen voor de zogeheten actieve-sluiterbrillen en LG gaat hier voor een passief model. De speciale 3D bril van LG weegt weinig en heeft geen batterijen nodig in tegenstelling tot de actieve bril van Samsung die zwaarder weegt door de aanwezigheid van batterijen. Over de kwaliteit van zowel de actieve als de passieve brillen doen nogal wat speculaties de ronde, maar de tijd zal het leren. Het is in ieder geval een feit dat LG de aanval op de huidige marktleider, Samsung, heeft ingezet en daarmee is de strijd om het marktleiderschap begonnen.

televisiewinkel.nl

Zelf kun je natuurlijk ook een klein beetje invloed uitoefenen op het marktleiderschap. Koop naar eigen voorkeur een LG of een Samsung 3D televisie bij televisiewinkel.nl en ontvang zelfs bij sommige 3D televisies gratis 3D brillen.
Hier rechtsboven staan een paar opties voor 3D televisies die goed staan aangeschreven.

Bron: Nu.nl
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top