Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 12 januari 2010

Waarom een LED tv kopen?

LED is hot. De meeste mensen hebben wel van de term LED gehoord. Maar waarom zou u kiezen voor een LED tv? Hier 5 punten waarom u zou kiezen voor een LED televisie.

Vooraf is het goed om te weten dat LED tv’s eigenlijk doorontwikkelde LCD tv’s zijn die werken met LED verlichting als achtergrondtechniek. Een LED tv bestaat dus eigenlijk niet, het is een LCD tv met LED technologie.

1. LED televisies zijn dunner

LED verlichting neemt minder plaats in dan fluorescentiebuizen van de ‘standaard’ LCD tv’s. LED televisies zijn daarom vaak dunner dan LCD tv’s.

2. LED tv’s hebben een grotere kijkhoek

Het contrast van LED tv’s is erg groot, waardoor de kijkhoek automatisch beter is. LED tv’s komen in de buurt van plasma tv’s voor wat betreft de kijkhoek.

3. LED tv is energiezuinig

De LED lampen produceren nu eenmaal meer licht dan traditionele gloeilampen waardoor minder licht nodig is. Daarnaast schakelt LED zich uit bij donkere beelden, ook dit bespaart energie.

4. LED is milieuvriendelijk

De bespaarde energie kan voor ander bronnen aangewend worden. Samsung beweerde op de IFA 2009 dat als iedere tv in de wereld ingewisseld wordt voor een LED tv, heel Duitsland van stroom zou kunnen worden voorzien!
5. LED tv’s dalen in prijs
Ook LED tv’s hebben te maken met een markt waarbij de prijzen onder druk staan. We hebben gezien wat het met de prijzen van LCD tv’s heeft gedaan, ook LED zal hiervoor niet bespaard blijven.
LED tv kopen?
Wilt u een LED tv kopen of online bestellen? Kom dan naar onze showroom in Naarden of ga naar de LED tv's in onze webshop.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top