Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 25 september 2009

WE5, de eco serie onder de Sony Bravia’s

Zelfs in de wereld van televisies zijn woorden als bio, eco, groen of natuurlijk belangrijk geworden. De laatste maanden lezen we – gelukkig – steeds meer over forse energiebesparingen en milieuvriendelijke productie van LCD en plasma schermen. Sony is een van die merken die milieu en energie hoog op de agenda heeft staan. De nieuwe energiezuinige tv’s van Sony leveren een energie besparing van wel 50%! Dat is nog eens prettig voor de portemonnee!

Full HD WE5 serie

De serie waar we het over hebben is de Full HD WE5 serie van de BRAVIA televisies. Deze TV toestellen hebben aparte eco-instellingen plus een groot aantal energiebesparende eigenschappen. Met name het gebruik van HCFL lampen in plaats van de energieverslindende CCFL lampen levert een besparing van ruim 50% op in vergelijking tot de W4500 serie van Sony.

Eco-schakelaar

Naast energiebesparende technieken zijn er ook een aantal vernuftige eco instellingen te noemen. Als eerste de eco-schakelknop. Normaal gebruikt een televisie – zelfs op de standby stand – nog steeds stroom. Met de eco-schakelaar wordt het contact wel echt verbroken en gebruikt de LCD tv echt geen stroom.

Aanwezigheidssensor

Een andere vernuftige oplossing is de aanwezigheidssensor van deze LCD tv’s. Ben je even weg om iets te doen of ga je tijdens de reclames even een kop thee zetten, dan heb je goede kans dat de televisie zich vanzelf uitschakelt. Hoe? De LCD TV heeft een ingebouwde sensor die warmte en beweging registreert. Indien de sensor gedurende een vooraf ingestelde tijd deze warmte of beweging niet registreert, gaat deze uit. Duurt dit langer dan 15 minuten dan gaat de tv in de stand-by stand en gaat ook het geluid uit. Zodra de sensor weer warmte of beweging detecteert, springt de televisie weer aan.

Groene tv in witte kast

Stijlvol is de keuze van de fabrikant om deze tv niet alleen in een zwarte uitvoering, maar ook in een glanzend witte uitvoering op de markt te brengen. Wit is op dit moment sowieso een trendkleur en de witte behuizing van deze groene tv is dan ook een geweldige aanwinst in menig huiskamer!

Bij televisiewinkel.nl verkopen wij deze WE5 serie van Sony plus alle andere Sony Bravia LCD tv's.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top