Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Inch naar Cm

Inch naar cm

Televisies worden in twee maten gemeten, in inch (“) en in centimeter (cm). Inch is een lengtemaat die in Engelstalige landen wordt gebruikt. De inch wordt gebruikt voor de diagonaal van een televisie. Dit is de schuine lengte van links onder naar rechts boven of rechts onder naar links boven. Het omrekenen van inch naar cm is eenvoudig.

Omrekenen inch naar cm

Een inch is 2,54 centimeter. Zo kun je dus snel en eenvoudig uitrekenen dat een 32 inch televisies 32 x 2,54 cm = 81 cm is. Wanneer je weer van cm naar inch wilt terugrekenen dan doe je dus 81 cm / 2,54 = 32 inch.

Waar komt de inch cm van pas?

Het omrekenen van inch naar cm is een handige tool om als Nederlander beter in te kunnen schatten hoe groot het televisiescherm is. Op deze manier kan je beter beslissen welke tv voor jou het beste is en welke het beste bij jou kijkafstand hoort.
Zit jij bijvoorbeeld thuis op de bank met de televisie 3 meter van jou verwijderd, dan is een tv van rond de 100 cm geadviseerd. Per 1,5 meter kijkafstand wordt er steeds een 18 tot 20 inch grotere TV-maat geadviseerd. Omgerekend is dat rond de 50 cm groter per 1,5 meter afstand. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de televisie kijkafstanden.

Natuurlijk gaat het hier wel om advies over de minimale inch cm maat. Hoe groter de afstand tussen jou en je tv, hoe minder goed je de details kan zien. Vandaar dat we spreken over een minimale maat. Het kan natuurlijk ook dat het je niet zoveel uitmaakt hoe ver je er vanaf zit en je gewoon een zo groot mogelijk scherm wilt.
Daarbij is het natuurlijk per persoon ook een beetje verschillend wat nou echt precies de goede kijkafstand is. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of je een televisie neemt met HD Ready, Full HD, Ultra HD, 4K of zelfs 8K. Hoe hoger de resolutie, hoe meer detail er te zien is. Om dit voor jezelf te gaan bepalen is het handig om eerst van inch naar cm om te rekenen.

Alle inch cm maten die wij bij televisiewinkel.nl leveren zijn:

Back to top
  Loading...