Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

OLED TVWat is OLED?

OLED staat voor Organic Light Emitting Diode of in normaal Nederlands: Organische lichtemitterende diode.

OLED TV's zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Bij traditionele LED televisies zit hier achtergrondverlichting bij. Bij OLED televisies is dit niet het geval. De LED's in een OLED scherm lichten zelf op, als zo'n lampje uit is is dat deel van het scherm dus ook écht zwart. Geen donker grijze gebieden meer en zeer levendige kleuren in donkere scènes. Het contrast is dan ook eindeloos!

OLED TV biedt jou diep zwart, levendige kleuren, eindeloos contrast én de perfecte kijkhoek.


De voordelen van OLEDOLED toont altijd perfect zwart. Door zelfoplichtende pixels is er geen sprake van lichtverspreiding in zwarte delen. Zwart is hierdoor écht zwart. Kleuren zijn nóg mooier en levendiger.

Iedere pixel gaat individueel aan en uit. Door deze technologie wordt er ook een hoop stroom bespaard. Er branden tenslotte geen onnodige LEDs meer.

Omdat een OLED TV geen achtergrondverlichting nodig heeft kan het scherm ook vele malen dunner gehouden worden ten opzicht van een LED TV. Ook in het gewicht kan dit schelen! Afmetingen en gewicht zijn wel afhankelijk van de overige opties in de televisie.

De aller-dunste OLED televisie op dit moment is de LG OLED65W7V Signature.

Deze hypermoderne televisie is slechts 3,67 mm dik, hierdoor lijkt het net of de TV één wordt met je muur. De Nano cellen in het scherm absorberen overtollig licht waardoor er tot wel 64 keer rijkere kleuren worden weergegeven, tot wel een miljard levensechte kleuren, vanuit welke hoek je ook kijkt.


OLED televisies van verschillende merken

 

 

 

Back to top
  Loading...