Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Char Siu

Bereidingstijd 30 tot 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

600 g buikspek aan één stuk
5 teentjes knoflook
5 cm gember
150 ml arachideolie
4 el honing
2 el hoisinsaus
2 el lichte sojasaus
1 el donkere sojasaus
1 el Shoaxing rijstwijn
2 el rode gefermenteerde tofu
1 tl five-spicepoeder
1 tl sesamolie
1 el rode bietenpoeder

2 tl roze peperkorrels
zonnebloemolie
1 Chinese kool
50 g shiitake
0.5 bosje rucola
200 g rettich
50 g cashewnoten

Bereidingswijze

Char Siu

Snijd het spek in plakken van circa 2 centimeter dik en leg het spek in een diepe schaal. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de knoflook, gember en de rest van de ingrediënten met elkaar tot een marinade. Marineer het spek minimaal 8 uur. Houd een derde van de marinade apart om later over het spek te strijken. Draai het spek regelmatig. Verwarm de BBQ op 180 ºC en plaats het Fried Pork Rack. Rooster het vlees circa 10 minuten. Keer het spek regelmatig om en bestrijk met de achtergehouden marinade. Verhoog de temperatuur naar 200 ºC en bak vervolgens nog eens 20 minuten. Het spek zal wat donkere randjes hebben, dit komt door het karamelliseren van de suikers. Laat het vlees even rusten voor het snijden. Snijd de speklapjes in kleine reepjes.

Shiitake en Chinese kool uit de wok

Vijzel de roze peperkorrels. Snijd de Chinese kool in repen. Snijd de shiitake in repen en schil en snijd de rettich in blokjes. Verhit een scheut olie in een wok en bak de shiitake in circa 2 minuten krokant. Voeg de Chinese kool, rucola en rettich toe. Blus de wokschotel af met een paar eetlepels van de buikspekmarinade.

Serveer de groente op een schaal, verdeel daarover de Char Siu en bestrooi met de cashewnoten en roze peper. Roer goed door en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Eet smakelijk!
Uit de keuken van El Hambre

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...