Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Gildehoen kip gevuld met rozemarijn, knoflook en balsamicoazijn (3 pers.)

Ingrediënten:
1 Gildehoen kip van minimaal 1300 gram
1 citroen in tweeën gesneden
2 takjes rozemarijn
3 teentjes knoflook
1 tl balsamicoazijn
4 el olijfolie
Grof zeezout
Grof peper

Benodigdheden:
Rollade touw
 
Bereidingswijze:

- Verwarm de barbecue voor op 200 graden.
- Vul de Gildehoen kip met één takje rozemarijn, knoflook, balsamicoazijn, 2 halve citroenen, grof zeezout en grof peper.
- Bind met rollade touw de Gildehoen kip dicht met beide poten over elkaar.
- Smeer de kip aan de buitenzijde in met olijfolie en bestrooi met grof zeezout en grof peper.
- Smeer de braadslede in met olijfolie en leg de Gildehoen kip met de borst naar boven erin.
- Leg één takje rozemarijn op de borst van de Gildehoen kip.
- Zet de braadslede in de barbecue en zorg dat de buitenste branders aanblijven zodat de Gildehoen kip niet aan de onderkant verbrand.
- Zet de temperatuur na het plaatsen van de braadslede terug naar 150 graden.
- De Gildehoen kip zal na ongeveer 1.5 uur gaar zijn. De Gildehoen kip moet een kerntemperatuur van 63 graden hebben.
 

Bron: Slagerij Spoelder

Back to top
  Loading...