U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Gildehoen kip gevuld met rozemarijn, knoflook en balsamicoazijn (3 pers.)
Ingrediënten: 1 Gildehoen kip van minimaal 1300 gram 1 citroen in tweeën gesneden 2 takjes rozemarijn 3 teentjes knoflook 1 tl balsamicoazijn 4 el olijfolie Grof zeezout Grof peper Benodigdheden: Rollade touw |
|
Bereidingswijze: - Verwarm de barbecue voor op 200 graden. - Vul de Gildehoen kip met één takje rozemarijn, knoflook, balsamicoazijn, 2 halve citroenen, grof zeezout en grof peper. - Bind met rollade touw de Gildehoen kip dicht met beide poten over elkaar. - Smeer de kip aan de buitenzijde in met olijfolie en bestrooi met grof zeezout en grof peper. - Smeer de braadslede in met olijfolie en leg de Gildehoen kip met de borst naar boven erin. - Leg één takje rozemarijn op de borst van de Gildehoen kip. - Zet de braadslede in de barbecue en zorg dat de buitenste branders aanblijven zodat de Gildehoen kip niet aan de onderkant verbrand. - Zet de temperatuur na het plaatsen van de braadslede terug naar 150 graden. - De Gildehoen kip zal na ongeveer 1.5 uur gaar zijn. De Gildehoen kip moet een kerntemperatuur van 63 graden hebben. |
Bron: Slagerij Spoelder