U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Klassieke wafels
Kooktijd | 15 minuten |
Grilltijd | 10 tot 12 minuten |
Porties | 4 personen |
Ingrediënten
50 gr boter450 ml melk of 450 ml room
5 eieren
90 gr bruine suiker
2 tl vanillesuiker
1 tl bakpoeder
200 gr bloem
Boter voor het bakken
Benodigde accessoire: Gourmet BBQ System - Wafelijzer
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Smelt de boter op laag vuur. Meng de bloem, bakpoeder, bicarbonaat, vanillesuiker en bruine suiker in een kom en klop zacht met een mixer.
- Klop de eieren er 1 voor 1 door en voeg vervolgens de melk, room en als laatste de gesmolten boter toe. Klop het beslag totdat het mooi glad is.
- Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (185°C). Plaats het wafelijzer in het Gourmet BBQ System grillrooster en laat 5-8 minuten voorverwarmen.
- Smelt wat boter in de 4 delen van het wafelijzer en verdeel beslag zodat het hele wafelijzer wordt bedekt. Sluit het wafelijzer en bak 6-8 minuten, keer vervolgens het wafelijzer 180° en bak nog 6-8 minuten totdat de wafels mooi goudkleurig zijn aan beide kanten.
Extra tip:
Leg de wafels als ze klaar zijn op een rek om ze knapperig te houden. De room
kan vervangen worden door melk als dat de voorkeur heeft. Lekker met
warme kersen en slagroom, of met verse bosbessen!
Eet smakelijk!
Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.