U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Kung Pao Chicken
Bereidingstijd | 30 minuten |
Grilltijd | 4 tot 10 minuten |
Porties | 4 personen |
Ingrediënten
2 kipfilets, in stukjes gesneden10-12 gedroogde Chinese pepers (of 5-6 gedroogde rawit pepertjes)
6 lente-uitjes, in stukjes van 2,5 cm (hou de witte en groene delen gescheiden)
2-3 tenen knoflook, fijngehakt
4 eetlepels ongezouten pinda’s
2 eetlepels gember, versgeraspt
1 theelepel Szechuan peperkorrels
2 eetlepels arachideolie
Marinade
2 eetlepels maizena 2 theelepels lichte soja saus
2 theelepels Shoaxing rijstwijn 1 klein eiwit
Saus
2 theelepels maizena
2 eetlepels medium soja saus
2 eetlepels Shoaxing rijstwijn
2 eetlepels suiker
1 theelepel sesamolie
1/2 theelepel rijstazijn
1/2 theelepel sambal brandal
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten van de marinade en laat de kip hier minimaal 30 minuten in marineren. Meng de ingrediënten van de saus en zet apart. Steek een volle starter met kolen aan, wanneer de kolen met as zijn bedekt gooi je ze in het midden van het kolenrooster, je moet een soort bergje krijgen waar je de wok indrukt.Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan, je kunt niet even weglopen wanneer je eenmaal begint. Plaats de wok in de BBQ en doe er de 2 eetlepels arachideolie in, als de olie heet is gooi je er de pepers en Szechuan peperkorrels in. Roerbak tot de pepers zwart zijn. Doe de kip erbij en roerbak tot het aan alle kanten bruin is. Voeg de gember toe en roerbak een halve minuut. Doe de knoflook erbij en roerbak nogmaals een halve minuut. Doe de witte delen van de lente-ui erbij en roerbak een minuut of twee. Gooi de saus over de kip en roer totdat alles is bedekt en de saus indikt. Gooi de pinda’s en het groen van de lente-ui erbij en roer nogmaals door.
Eet smakelijk!
Uit de keuken van El Hambre
Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.
