Lamsbout met panchetta, rozemarijn en knoflook (6 pers.)

Ingrediënten:
1 lamsbout van +/ 2 kg
75 gram panchetta
1 rode ui grof gesneden
1.25 dl olijfolie
4 dl droge witte wijn
2 takjes rozemarijn
3 teentjes knoflook
Grof zeezout
Grof peper

Benodigdheden:
Rollade touw

Bereidingswijze:
- Verwarm de barbecue voor op 200 graden.
- Trek de blaadjes los van de rozemarijn en snijd deze samen met de knoflook en panchetta fijn tot een plakkerige massa. Doe bij dit mengsel grof zeezout en grof peper bij.
- Bind de lamsbout hierna op met rollade touw. De dunne uitloop breng je omhoog, zo krijg je een mooi even dik stuk. Dit zorgt voor een gelijke garing van het vlees.
- Maak met het puntje van een scherp mes inkepingen van ongeveer 1 cm diep aan de buitenkant van de lamsbout.
- Vul deze inkepingen met het mengsel van rozemarijn, knoflook, panchetta, grof zeezout en grof peper.
- Smeer een beetje olijfolie in de braadslede en leg de grof gesneden rode ui in het midden.
- Leg de braadslede in de barbecue en laat deze ongeveer 10 minuten op 200 graden staan.
- Schenk vervolgens de droge witte wijn over de lamsbout heen.
- Verlaag de temperatuur van de barbecue tot 150 graden.

Bron: Slagerij Spoelder

Back to top
  Loading...