Lamsbout aan ’t spit gemarineerd met knoflook, oregano en citroenschil

De lamsbout is één van de meest edele stukken van het lam en is afkomstig uit de achterbout. Zonder twijfel het meest smeuïge gebraad dat er bestaat.

Ingrediënten:
1,5 kg lamsbout
3 tenen knoflook
1 bosje oregano
Citroen, schil en sap
4 el olijfolie
Zout

Bereidingswijze:
- Stamp de knoflook samen met de oregano, citroenschil en een snufje zout in een vijzel. Voeg het citroensap en de olijfolie toe.
- Maak grove diepe inkepingen met een scherp mes en druk vervolgens de marinade in de gleuven.
- Gebruik je een gasbarbecue zorg voor en temperatuur van 80 graden. Gebruik je een houtskoolbarbecue zorg voor een temperatuur van 140 graden.
- Rijg de lamsbout voorzichtig aan het spit.
- Plaats een vleesthermometer in het midden van de lamsbout. De lamsbout is gaar wanneer die een kerntemperatuur van 62 graden heeft bereikt. Duur ongeveer 2 uur.

Bron: Slagerij Spoelder

Back to top
  Loading...