Warme ribeye-salade

Bereidingstijd 15 minuten
Grilltijd 6 tot 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

2 ribeye-steaks
olijfolie
zeezout
versgemalen zwarte peper

Salade
1 kropsla, gewassen en grof gehakt
1 cup taugé
1 cup wortel, grof geraspt
halve komkommer, in de lengte doorgesneden en daarna in plakjes gesneden
0,5 cup gerookte amandelen, grof gehakt
0,25 cup muntblaadjes, grof gehakt

Dressing
rasp van 1 limoen
2 eetlepels vers limoensap
1 theelepel vissaus (Aziatische sectie van de supermarkt)
1 theelepel sojasaus
0,5 theelepel knoflook, gesnipperd
0,5 theelepel kristalsuiker
0,25 tot 1 theelepel hete chili-knoflooksaus zoals Sriracha (toko)

Bereidingswijze

Maak je barbecue klaar voor grillen op hoog vuur. Haal de steaks een half uur voor het grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Smeer de steaks in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Meng in een klein schaaltje de ingrediënten voor de dressing. Voeg terwijl je met een garde klopt, een kwart cup olijfolie toe, breng eventueel op smaak met zout. Meng in een grote schaal de sla, taugé, wortel en komkommer. Grill de steaks direct boven de kolen tot de gewenste gaarheid, zo’n 3-5 minuten per kant afhankelijk van de dikte. Laat de deksel zoveel mogelijk op je barbecue. Haal de steaks van de grill en laat ze 3 tot 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij ze daarna in plakken van zo’n 1,5 cm. Roer de dressing nog een keer goed door en giet deze over de salade. Meng dit goed. Doe de steak, eventueel sap van de snijplank, amandelen en munt bij de sla en meng nogmaals goed door. Serveer meteen.

Eet smakelijk!

Uit de keuken van
El Hambre

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...