U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Spoelderburger:
Sometimes a man needs to be a man, and that's when he makes “the Spoelderburger”.
Ingrediënten:
500 gr mager rundergehakt
2 el tomatenpuree
1 losgeklopt ei
25 gr paneermeel
1 Italiaanse bol, gesneden in twee
1 ui, gesneden in rondjes
4 plakken cheddarkaas
100 gr ijsbergsla
2 tomaten, gesneden in rondjes
1 augurk, gesneden in rondjes
Tomatenketchup
Mayonaise
Bereidingswijze:
- Doe het rundergehakt samen met de tomatenpuree, ei en paneermeel in een kom. Meng het geheel goed door elkaar met je handen.
- Verdeel het gehakt in 4 goed geknede ballen.
- Met de platte hand de 4 ballen voorzichtig plat drukken tot 4 burgers.
- Zorg dat de barbecue goed heet is.
- De binnenkanten van de Italiaanse bol gedurende 1 minuut op de barbecue leggen tot ze goudbruin zijn. Haal ze vervolgens van de barbecue.
- De hamburgers circa 2 minuten rondom bruin braden in het midden van de barbecue, vervolgens voor ongeveer 4 minuten laten braden aan de buitenkant van de barbecue.
- Leg de plakken cheddarkaas op de hamburgers en braad de hamburgers nog ongeveer 2 minuten tot de cheddarkaas gesmolten is.
- Leg de ijsbergsla op de onderste helft van de Italiaanse bol, vervolgens de schijfjes tomaat en daarna de hamburger met cheddarkaas. Ten slotte de ui, augurk en ketchup. Smeer de bovenste helft van de Italiaanse bol in met mayonaise. Breng op smaak met grof zeezout en zwarte peper.
- Zorg voor genoeg servetten.
Bron: Slagerij Spoelder