Televisiewinkel gaat verder als HelloTV!
Ga naar HelloTV >

Stone baked pizza's

Kooktijd 90 minuten
Grilltijd 6 tot 8 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

500 gram bloem
250 ml warm water
2 tl gist
1 tl suiker
Mespunt zout
Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de barbecue voor op 300 graden. Meng de gist met 2 tl warm water en zet 15 minuten warm weg. Bloem en zout in een grote kom doen, kuiltje in het midden. Doe de rest van het water bij de gist en roer door. Gistmengsel in het kuiltje doen en meng het er langzaam door tot je een stevige bal hebt. Beetje bloem toevoegen als het te nat is.

Op een licht bebloemde plank leggen en een kwartier kneden tot het deeg soepel is. In een schone schaal een tl olijfolie doen, de bol er doorheen rollen en afdekken met een doek. Laat het nu een uuranderhalf rijzen. Je deeg verdubbelt nu in grootte.

Deegbal uit de kom halen en op je bebloemde plank nog een paar keer kneden. Als je lekkere dunne pizza’s wilt, het deeg in 4 stukken verdelen en een balletje van maken. Plank licht bebloemen en een bolletje met de deegroller uitrollen tot een diameter of 30 cm (de andere ballen bedekt laten liggen, anders drogen ze uit).

Pizza beleggen met je favoriete topping en in ongeveer 6-8 minuten afbakken op de pizzasteen. Tip: Als je wat polenta onder de pizza legt, plakt je bodem niet aan de plank!

Eet smakelijk!
Uit de keuken van El Hambre

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...