U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Varkens rib roast met rozemarijn en knoflook (6 pers.)
Ingrediënten:
1 varkens rib roast van +/- 2.5 kg
4 teentjes knoflook
8 gram rozemarijnblaadjes
7 gram salie
1 liter volle melk
2 citroenen (rasp van 1 citroen de schil)
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in de braadslede en braad het vlees daarin rondom bruin.
- Haal de braadslede van de barbecue en zet de temperatuur van de barbecue op 200 graden.
- Neem de rib roast uit de braadslede en verwijder het braadvet.
- Bestrooi de rib roast rondom met grof zeezout en grof peper.
- Doe de knoflook, salie en rozemarijn in de braadslede en leg hier de rib roast op.
- Schenk daarna de melk over de rib roast en zet de braadslede in de barbecue en doe vervolgens de deksel dicht.
- Laat de rib roast circa 15 minuten op 200 graden in de barbecue staan.
- Verlaag de temperatuur naar 80 graden.
- Bedruip de rib roast regelmatig met een lepel.
- Na ongeveer 1 uur en 3 kwartier zou de rib roast op een kern van 58 graden moeten zitten.
- Laat de rib roast nadat je hem uit de barbecue hebt gehaald 5 minuten rusten voordat je het vlees gaat aansnijden.
Bron: Slagerij Spoelder