U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Bananen Calypso (BBQ dessert recept)
Voorbereidingstijd | 10 minuten |
Kooktijd | 25 minuten |
Porties | 4 personen |
Ingrediënten
70 | gr suiker |
50 | gr ongezouten boter (gesmolten) |
2 | eetlepel limoensap (of sap van 1 limoen) |
1 | theelepel kaneel poeder |
4 | grote, stevige bananen |
4 | bollen vanille ijs |
dark rum |
Bereidingswijze
1 | Mix in een klein kom de gesmolten boter, suiker, kaneel en limoensap |
2 | Smeer de bananen in met ongeveer een kwart van deze botermix. |
3 | Leg de bananen op de grill en bak voor circa 2 - 4 minuten. Keer de bananen halverwege. |
4 | Snijd de bananen in plakjes en leg op een vuurvaste schaal. |
5 | Voeg de rest van de botermix toe en plaats de schaal terug op het vuur. Verwarm voor circa 5 minuten. |
6 | Verwijder de schaal van de barbecue en giet snel (!) een scheut rum over de banen. Steek de rum aan en flambeer de bananen. |
7. | Doe de bollen ijs op een bord en verdeel de bananen plakken over de vier borden zodra de vlammen gedoofd zijn. |
TIP: Vervang de bananen eens met twee mango's voor een tropische variant van de Calypso!
EET SMAKELIJK!
Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.