Gegrilde ananas (Barbecue dessertrecept)

Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 8 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

4 plakken ananas
150 ml sinaasappelsap
1 eetlepel honing
1 eetlepel citroensap
2 theelepels maizena
1 theelepel gemalen peperkorrels
4 bollen vanille ijs


Bereidingswijze saus

1 Mix de ingrediënten voor de saus (sinaasappelsap, honing, citroensap en maizena) in een kleine sauspan en roer tot het een gladde saus is.
2 Breng het mengsel aan de kook op een midden tot hoog vuur en verhit de saus tot het dik wordt, circa 1-2 minuten. Houd de saus warm of maak het weer warm op het moment van serveren.


Bereidingswijze ananas

1 Besprenkel de vier plakken ananas aan beide zijden met de gemalen peperkorrels. 
2 Leg de ananas plakken op de grill en barbecue voor circa 6-8 minuten. Draai de plakken halverwege een keer om.
3. Let de warme plakken ananas ieder op een apart bord. Voeg een bol vanilleijs toe en giet wat warme saus over het geheel.

EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...