Televisiewinkel gaat verder als HelloTV!
Ga naar HelloTV >

Pear strudel met gedroogde kersen (barbecue dessertrecept)

Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

6 eetlepels boter
3 medium grote peren (geschild en in plakken gesneden)
50 gr gedroogde kersen geweld in heet water
50 gr bruine suiker
1 theelepel kaneel poeder
2 eetlepels gehakte walnoten
50 gr broodkruimels of paneermeel
1 eetlepel suiker
4 plakken bladerdeeg


Bereidingswijze

1 Smelt twee eetlepels boter in een pan en voeg daar de peren aan toe en bak voor circa 3 minuten. Voeg de kersen, bruine suiker, halve theelepel kaneelpoeder en de gehakte walnoten toe en kook voor nog eens 3 - 5 minuten (tot de peren zacht en zijn). Haal de pan van het vuur, giet het mengsel over in een schaal en laat helemaal afkoelen!
2 Smelt wederom twee eetlepels boter in dezelfde pan (niet schoonmaken). Voeg de paneermeel of broodkruimels toe en bak tot deze goudbruin zijn. Voeg dit mengsel aan de peren toe.
3 Smelt wederom twee eetlepels boter in dezelfde pan. Leg een plak bladerdeeg op een schoon werk oppervlak en smeer in met boter. Leg de volgende plak aan de korte kant bovenop plak 1 en smeer ook deze in met boter. Vervolg tot de vier plakken gebruikt en met elkaar verbonden zijn.
4 Verdeel de perenmix over de lange kant van het bladerdeeg. Vouw de (korte) zijkanten naar binnen en rol voorzichtig op tot een strudel. 
5 Leg de strudel met de vouw naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Smeer over de bovenkant van de strudel gesmolten boter en besprenkel daarna met de overgebleven suiker en kaneel.
6 Plaats de bakplaat of de schaal in een andere vuurvaste schaal (een dubbele schaal voorkomt aanbranden van het bladerdeeg) en bak vervolgens de strudel in 20 - 30 minuten af in de oven tot deze goudbruin is (ovenstand 180 graden). Laat de strudel lichtelijk afkoelen voor het serveren


TIP: voeg een bol vanille ijs toe!


EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...