Kip Teriyaki burger met ananas en uien  (Barbecue recept)

Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten uien mix

1 rode ui (gesneden in ringen)
1 theelepel fijn geperste koriander
1 theelepel verse tijm (gehakt)
100 ml witte wijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap


Ingrediënten kip burgers

4 plakken wit brood (verwijder korst & snij in blokjes)
3 eetlepels teriyaki saus
400 gr kip (in gehakt vorm)
3 eetlepels fijn gehakte uien
1 teen knoflook (geperst)
1 theelepel gehakte peterselie
1 theelepel sesam olie
2 theelepels mosterd
1 ei (voorzichtig geklopt)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen peper
1/4 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel chili saus


Ingrediënten gegrilde ananas

1 blikje (klein) ananas ringen
1 theelepels gemalen peperkorrels
1/4 theelepel zout
olijfolie


Bereidingswijze ui

1 Doe de koriander, witte wijn, tijm, olijfolie en citroensap in een sauspan. Breng op een halfhoog vuur aan de kook en laat vervolgens de saus iets afkoelen.
2 Doe de uienringen in een schaal. Giet de afgekoelde saus over de uien en plaats in de koelkast voor circa 2 uur.


Bereidingswijze burgers

1 Doe de broodblokjes in een grote kom en voeg de teriyaki saus toe. Laat voor circa 5 minuten intrekken.
2 Voeg de kip gehakt toe en kneed het mengsel daar doorheen.
3 Sauteer (bak) in een kleine pan de uien, knoflook, peterselie en sesamolie. Voeg toe aan het kip gehakt mengsel. Voeg vervolgens de mosterd, ei, zout, peper, nootmuskaat en chili saus toe en mix alles goed door elkaar heen.
4 Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke porties en maak er een burger van. 
5 Zet de burgers in de koelkast voor een (1) uur.


Bereidingswijze ananas

1 Leg de schijven ananas op een papieren keukenrol en dep droog.
2 Besprenkel de schijven (aan beide zijden) met peper en zout en smeer in met een klein beetje olijfolie. Zet dit vervolgens even weg.


Bereidingswijze burgers

1 smeer de burgers licht in met olijfolie en plaats ze in het midden van de barbecue.
2 Gril de kipburgers voor circa 6 - 8 minuten tot ze helemaal gaar zijn (draai halverwege een keer om).
3 Leg vervolgens de uien op de gril en bak deze eveneens voor circa 6 - 8 minuten (draai halverwege).
4 Gril als laatste de ananas voor circa 1-2 minuten (draai halverwege).
5 Leg de hamburgerbroodje even kort op de gril
6 Serveer de kipburger op een hamburgerbroodje met een schijf ananas, uien en eventueel een blad sla.

EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...