Voorbereidingstijd |
20 minuten |
Kooktijd |
60 minuten |
Porties |
4 personen |
Ingrediënten
1 |
kilo kip |
1 |
flinke appel (b.v. goudreinet) |
1 |
eetlepel olijfolie |
1 / 2 |
eetlepel zout |
1 / 2 |
eetlepel peper |
1 |
handje Jack Daniel snippers |
1 |
blaadje foelie |
Bereidingswijze
1 |
Steek de barbecue aan en laat deze 20 minuten
voorverwarmen. |
2 |
Bestrooi de kip van binnen en buiten met de massala, peper
en zout. Was de appel, haal het klokhuis eruit en snij deze (indien nodig)
op maat van de buikholte. Doe de folie in de holte van de kip en voeg de
appel toe. Bind de kip dicht en op. |
3 |
Bestrijk de kip ruim met olijfolie. Gaar de kip in 1 a 1
1/2 uur op het rooster. |
4 |
Voor wat extra smaak doet u het laatste kwartier een handje
vol vochtige Jack Daniels snippers op de kolen. Lekker met rijst en grove
appelmoes. |
EET SMAKELIJK!
Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.