U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Thaise kip van de barbecue
Ingrediënten
1 | bosje verse koriander met wortel |
3 | teentjes gepelde knoflook |
3 | kleine pepertjes, gehakt en zonder zaadjes |
1 | theelepel gemalen kurkuma |
1 | theelepel currypoeder |
1 | eetlepel suiker |
snufje zout | |
1 | kip, in stukken |
60 | ml. kokosmelk |
3 | eetlepels vissaus |
Marineren
1 | Snijd de wortels van de koriander af en snijd die zeer fijn. Leg een paar blaadjes koriander apart voor garnering. Meng in een blender of keukenmachine de korianderwortels en blaadjes, knoflook, pepertjes, kurkuma, curry poeder, suiker en zout. Pureer tot een grove pasta. Schenk de vissaus erbij en pureer tot een glad geheel. |
2 | Leg de kip in een ondiepe ovenschaal. Wrijf de kip in met de korianderpasta. Dek af en laat minstens 3 uur of een nacht in de koelkast marineren. |
Bereidingswijze
1 | Verwarm de barbecue voor. |
2 | Vet het rooster licht in. Leg de kip op de barbecue en bestrijk rijkelijk met kokosmelk. Barbecue de kip 8-15 minuten aan elke kant, afhankelijk van de grootte van de stukken kip. Draai slechts 1 keer om en bestrijk af en toe met kokosmelk. Gril tot de kip bruin, mals en gaar is. |
Serveer de Thaise kip bij voorkeur op een bananenblad (toko) en garneer met korianderblad.
EET SMAKELIJK
Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.