Televisiewinkel gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Auberginespies met krieltjes

Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

1 aubergine
16 krieltjes in schil
100 gr gedroogde tomaatjes op olie
3 takjes basilicum
16 cherrytomaatjes
4 spiesen
vers gemalen peper


Bereidingswijze

1 Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne plakken. Halveer de plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten liggen.
2 Kook ondertussen de krieltjes bijna gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.
3 Pureer de gedroogde tomaatjes met aanhangend olie met de basilicumblaadjes in een keukenmachine tot een pasta. Breng op smaak met peper.
4 Dep de plakken aubergine droog. Bestrijk ze met het tomatenmengsel. Rol elke plak stevig op.
5 Rijg afwisselend de auberginerolletjes, de krieltjes en de cherrytomaatjes aan de spiezen.
6 Bestrijk de spiezen rondom met olijfolie. Laat ze in circa 10 minuten rondom bruin roosteren op de hete barbecue.


Een heerlijk gerecht!


EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...