U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Auberginespies met krieltjes
Voorbereidingstijd | 20 minuten |
Kooktijd | 10 minuten |
Porties | 4 personen |
Ingrediënten
1 | aubergine |
16 | krieltjes in schil |
100 gr | gedroogde tomaatjes op olie |
3 | takjes basilicum |
16 | cherrytomaatjes |
4 | spiesen |
vers gemalen peper |
Bereidingswijze
1 | Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne plakken. Halveer de plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten liggen. |
2 | Kook ondertussen de krieltjes bijna gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. |
3 | Pureer de gedroogde tomaatjes met aanhangend olie met de basilicumblaadjes in een keukenmachine tot een pasta. Breng op smaak met peper. |
4 | Dep de plakken aubergine droog. Bestrijk ze met het tomatenmengsel. Rol elke plak stevig op. |
5 | Rijg afwisselend de auberginerolletjes, de krieltjes en de cherrytomaatjes aan de spiezen. |
6 | Bestrijk de spiezen rondom met olijfolie. Laat ze in circa 10 minuten rondom bruin roosteren op de hete barbecue. |
Een heerlijk gerecht!
EET SMAKELIJK!
Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.