U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Barbecue Garnalen (BBQ recept vis)
Voorbereidingstijd | 10 minuten |
Kooktijd | 5 minuten |
Porties | 4 personen |
Ingrediënten
6 | theelepels ongezouten boter |
2 | theelepels geperste knoflook |
1 | eetlepel citroensap |
2 | eetlepels fijngehakte verse tijm |
2 | theelepels paprika |
1/2 | theelepel zout |
1/4 | theelepel cayenne peper |
1/4 | theelepel geelwortel (Curcuma) |
32 | grote garnalen (gamba's) met schil |
Bereidingswijze
1 | Smelt de boter in een sauspan op een medium vuur. Voeg de knoflook door en kook vervolgens (zacht roerend) voor circa 2 - 3 minuten door tot de knoflook zacht is. |
2 | Haal de pan van het vuur en voeg vervolgens de citroensap, tijm, paprika poeder, zout, cayenne peper en geelwortel toe, mix het geheel goed en laat vervolgens op kamertemperatuur afkoelen. |
3 | Neem een scherp mes en maak de garnalen schoon (snij de bovenkant van de garnalen open en verwijder de zwarte substantie die tevoorschijn komt). |
4 | Doe de garnalen in een afsluitbare plastic zak en voeg de afgekoelde marinade toe. Pers de lucht uit de zak en sluit vervolgens goed af. Draai de zak een paar keer om en mix de marinade met de garnalen. Leg de zak in een schaal in de koelkast voor minimaal 30 minuten. |
5 | Haal vervolgens de garnalen uit de zak en leg ze op een (direct) hoog vuur op de barbecue tot de garnalen echt goed roze kleuren en stevig aanvoelen. Circa 2 - 4 minuten (draai halverwege). |
6 | Haal de garnalen van het vuur en serveer ze in combinatie met o.a. rijst, brood en/of groente |
EET SMAKELIJK!
Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.