U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Zeebaars met kruidige salsa (Barbecue recept vis)
Ingrediënten
2 | schoongemaakte zeebaarzen (met de kop er aan) |
2 | takjes rozemarijn |
1 | bosje peterselie |
1 | citroen |
1 | rode ui |
1 | teen knoflook |
2 | dl. goede olijfolie |
1 | klein potje kappertjes |
peper en zout |
Bereidingswijze
1 | Snijd voor de salsa de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes, het sap en de zaadlijsten. Snij het resterende vruchtvlees in heel kleine blokjes. Rits de rozemarijnnaalden van de takjes en hak ze superfijn. |
2 | Hak de peterselie en de knoflook fijn. Snipper de ui heel fijn. Rasp de schil van de citroen en hak deze fijn. Meng alle voorgaande ingrediënten met de olijfolie, de uitgelekte kappertjes, het sap van de citroen en peper en zout. Zet opzij. |
3 | Wrijf de zeebaarzen in met olie en bestrooi met peper en zout. Barbecue de zeebaarzen op het rooster of in een vistang en eventueel gebruik van het deksel. De bereidingstijd hangt af van het gewicht van de vis en de temperatuur van de barbecue |
4 | Als de ogen van de vis niet meer doorzichtig zijn, en zodra je de rugvin er heel makkelijk af kunt trekken, is de vis gaar. Als u het deksel op de barbecue legt, gaart de vis gelijkmatiger en sneller. |
5 | De filets zijn met een mes eenvoudig van de graat af te schuiven. Serveer ze met de salsa en brood. |
EET SMAKELIJK!