Televisiewinkel gaat verder als HelloTV!
Ga naar HelloTV >

Op rum gerookte zalm ( Barbecue recept vis)Voorbereidingstijd 4 uur Kooktijd 20 minuten Porties 4 personen

Ingrediënten

1 kg zalmfilet
250 ml bruine rum
175 gr bruine suiker
80 gr grof zeezout
1 1/2 el grof gemalen peper
400 gr houtsnippers, geweekt in water


Bereidingswijze 

1 Verwijder de huid met een scherp mes, leg de zalm 15 minuten in de rum, daarna drogen met keukenpapier 
2 Maak een mengsel van de bruine suiker, het zout en de peper. Leg de zalm op een derde van dit mengsel in een platte schaal en verdeel de rest er over heen, zodat alles goed bedekt is.
3 Zet de schaal afgedekt met folie in de koelkast voor minimaal 4 uur. Dit zorgt ervoor dat het vocht uit de zalm trekt. Hoe droger, hoe beter dadelijk de rooksmaak.
4 Steek de barbecue aan volgens de indirecte methode en plaats een lekbak. Laat de temperatuur zakken tot 150-180 graden. Strooi tijdens het aansteken 200 gram uitgelekte houtsnippers op de kooltjes. Bestrijk het rooster met ruim olie.
5 Haal de zalm uit het mengsel en spoel af onder koud stromend water. Dep daarna droog met keukenpapier. Hoe droger hoe beter. Leg de zalm in het midden, weg bij het vuur. Strooi de rest van de houtsnippers op het vuur en rook de vis tot hij gaar is in ca 20 minuten.
6 Als je er met je vingers op drukt moet hij stevig aanvoelen en bijna uiteenvallen in schone partjes. Je kunt de vis warm serveren, maar ook als hij afgekoeld is, verpakken in folie en bewaren in de koelkast. Het is heerlijk op brood en je kunt het in de koelkast 3 tot 5 dagen bewaren. 

EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...