Garnalenspies en visbrochette met salsa picante

Voorbereidingstijd 10-15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Porties 8 stuks

Ingrediënten

Voor de garnalenspiesjes
16 gepelde tijgergarnalen (diepvries)
2 eetlepels roerbakolie
1 teentje knoflook
8 kerstomaatjes



Voor de visbrochettes
200 gram zeeduivel (blokjes van 2 cm)
200 gram zalmfilet (blokjes van 2 cm)
200 gram botermakreel (blokjes van 2 cm)
1 gele paprika (in stukjes)
1/2 citroen (uitgeperst)
zout en peper


Voor de salsa picante
2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse peterselie (fijngehakt)
1 eetlepel kappertjes
zout
satestokjes
 

Bereidingswijze

1 Week acht satéstokjes voor in water om te voorkomen dat ze verbranden tijdens het barbecueën. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje olie, knoflook en peper en haal de (ontdooide) garnalen erdoor. Rijg ze aan vier satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje. 
2 Voor de visbrochettes meng je het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel je de verschillende vissoorten daar doorheen. Rijg de visblokjes om en om met gele paprika aan vier satéstokjes. 
3 Om de salsa picante te maken mix je de ingrediënten die hierboven voor de salsa genoemd zijn. Nu kan het barbecueën beginnen. Zorg dat hij goed heet is. Rooster de visbrochettes drie minuten per kant en keer ze regelmatig om. Bak daarna de spiesjes met de garnalen één a twee minuten per kant (als je rauwe garnalen hebt dan drie minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.



EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...