Voorbereidingstijd |
10-15 minuten |
Kooktijd |
10 minuten |
Porties |
8 stuks |
Ingrediënten
|
Voor de garnalenspiesjes |
16 |
gepelde tijgergarnalen (diepvries) |
2 |
eetlepels roerbakolie |
1 |
teentje knoflook |
8 |
kerstomaatjes |
|
|
200 |
gram zeeduivel (blokjes van 2 cm) |
200 |
gram zalmfilet (blokjes van 2 cm) |
200 |
gram botermakreel (blokjes van 2 cm) |
1 |
gele paprika (in stukjes) |
1/2 |
citroen (uitgeperst) |
|
zout en peper |
|
|
|
Voor de salsa picante |
2 |
vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes) |
1 |
rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes) |
2 |
eetlepels olijfolie |
1 |
eetlepel verse peterselie (fijngehakt) |
1 |
eetlepel kappertjes |
Bereidingswijze
1 |
Week acht satéstokjes voor in water om te voorkomen dat ze verbranden tijdens het barbecueën. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje olie, knoflook en peper en haal de (ontdooide) garnalen erdoor. Rijg ze aan vier satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje. |
2 |
Voor de visbrochettes meng je het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel je de verschillende vissoorten daar doorheen. Rijg de visblokjes om en om met gele paprika aan vier satéstokjes. |
3 |
Om de salsa picante te maken mix je de ingrediënten die hierboven voor de salsa genoemd zijn. Nu kan het barbecueën beginnen. Zorg dat hij goed heet is. Rooster de visbrochettes drie minuten per kant en keer ze regelmatig om. Bak daarna de spiesjes met de garnalen één a twee minuten per kant (als je rauwe garnalen hebt dan drie minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes. |
EET SMAKELIJK!
Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.