Perfecte Steak  (BBQ recept Vlees)

Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 5 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

1 eetlepel zeezout
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel olijfolie
4 ribeye steaks (2,5 cm dik)
 

Bereidingswijze

1 Reinig steaks en verwijder vet indien nodig
2 Doe zout en peper aan beide kanten van alle steaks
3 Steek de houtskool aan en indien klaar leg het rooster op de kolen. Besprenkel het rooster met de olijfolie.
4 Zodra het rooster de juiste temperatuur bereikt – de olie rookt dan enorm – plaats de steak op het rooster. 
5 Bak de steaks voor circa 2 tot 2,5 minuut aan iedere kant.
6 Haal de steaks van het rooster en verpak ze in aluminium folie. Laat het vlees rusten voor circa 10 minuten

EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...